Mikrofony Blue - alternatywa dla U87Ai?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Mikrofony Blue - alternatywa dla U87Ai?

Post autor: Davi » piątek 28 wrz 2007, 16:52

czy ktos z formułowiczów miał do czynienia z mikrofonami Blue.... ?Zastanawiam sie nad wymianą mikrofonu AKG C414 ULS TL 2, na jakiś bardziej "muzykalny" mikrofon do wokalu..... chodz wkładka z AKG jest zaczerpnięta z wyzszego modelu C12, mam wrażenie, że ten mikron nie ma pazura, ciężko sie przebija przez miks.... brakuje temu mikrofonowi harakteru....dzwięk jest zbyt płaski, prostolinijny do instrumentów zapewne to zaleta, tym bardziej instrumentów solowych....jednak miałem możliwość porównania już mojego mikrofonu z Neumann U87Ai i jednak Neumann to "coś" ma, jest jednak za drogi, szukam więc alternatywy, a czytałem w Eis wywiad z studia SoundAndMore,i tam strasznie wychwalali te mikrofony Blue, stąd ta moja ciekawość..... Po sprzedaży AKG będzie mnie stać na model i Kiwi, i Cactus....jeżeli się zdecyduje na taki mikrofon, pewnie będe zmuszony kupić go za granicą, w Polsce nie dopatrzyłem się dystrybutora ? póki co, czy ktoś z was mógłby coś na temat tych mikrofonów powiedzieć ? Bardzo dziękuje z góry.

Awatar użytkownika
grembo

Re: Mikrofony Blue - alternatywa dla U87Ai?

Post autor: grembo » piątek 28 wrz 2007, 16:56

Slyszalem slady wok nagrane Blue - bardzo ciekawe, naprawde!

Na Twoim miejscu obejrzalbym jeszcze Oktavy - te najeiwksze MKL 2500 i 5000, to naprawde swietne mikrofony

ODPOWIEDZ