Witam,
Niedawno zakupiłem Rolanda SH-201. Podłączyłem go za pomocą kabla USB do komputera. Mój pecet ma dwie kartry (zintegrowaną i dodatkową). Chciałbym się dowiedzieć czy da się tak ustawić konfiguracje (komputera + Rolanda + głośników), aby grając na Rolandzie dźwięk szłyszalny był z głośników komputera.
Roland ma wbudowaną kartę dźwiękową, ale nie mam monitorów aktywnych, żeby podłączyć je bezpośrednio. Mam tylko głośniki komputerowe. Proszę o pomoc, bo walczę z tym już dość długo.
Dziękuję i pozdrawiam.
August.
Roland SH-201 - podłączenie do komputera
Re: Roland SH-201 - podłączenie do komputera
podłącz line out z instrumentu do line in w karcie muzycznej do której są podłączone głośniki i w mikserku ustaw by sygnał z line in był słyszalny na głośnikach.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
...podłącz line out z instrumentu do line in w karcie muzycznej do której są podłączone głośniki i w mikserku ustaw by sygnał z line in był słyszalny na głośnikach....
Dziękuję za odpowiedź, tylko zapomniałem nadmienić, iż moja karta dźwiękowa w koputerze nie ma wejścia liniowego (to jest podstawowy model karty - Avacks 6.1). I teraz rodzi się pytanie co z tym dalej zrobić? Rozumiem, że mogę sobie kupić nową kartę z wejściami, ale to jest kolejny dość duży wydatek. Czy dobrym rozwiązaniem byłoby podłączenie Rolanda do zwmacniacza, a następnie podpięcie głośników?
Dziękuję za odpowiedź, tylko zapomniałem nadmienić, iż moja karta dźwiękowa w koputerze nie ma wejścia liniowego (to jest podstawowy model karty - Avacks 6.1). I teraz rodzi się pytanie co z tym dalej zrobić? Rozumiem, że mogę sobie kupić nową kartę z wejściami, ale to jest kolejny dość duży wydatek. Czy dobrym rozwiązaniem byłoby podłączenie Rolanda do zwmacniacza, a następnie podpięcie głośników?
Z tego co wiem to ten rolek ma wbudowany interfejs audio więc podłącz do niego sprzęt nagłaśniający.
Początkowo zrozumiałem że masz tylko głośniczki, które podłączasz do wyjścia karty zintegrowanej - bo jak sądziłem jest tam wystarczająca moc do napędzania tych głośniczków (ależ nędza).
Skoro posiadasz wzmacniacz i głośniki to dlaczego od razu nie podłączyłeś do tego syntka?
Początkowo zrozumiałem że masz tylko głośniczki, które podłączasz do wyjścia karty zintegrowanej - bo jak sądziłem jest tam wystarczająca moc do napędzania tych głośniczków (ależ nędza).
Skoro posiadasz wzmacniacz i głośniki to dlaczego od razu nie podłączyłeś do tego syntka?
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.