Nagrywanie wielośladowe LIVE
Z uwagi na coraz częstszą potrzbę nagrywania koncertów mam pytanie. nteresowało by mnie urządzenie które potrafi nagrać koło 12 śladów na raz - poprzez wyjście DIRECT - do późniejszej obróbki w Cubase lub podobnym programie. Pytanie brzmi, czy lepiej pakować się w wieloślad twardodyskowy, czy może lepiej laptop + interface Audio. Co proponujecie powiedzmy do 5tys. Jesli twardodyskowy to koniecznie z nagrywarką CD lub dvd
Re: Nagrywanie wielośladowe LIVE
kwestia stabilnosci choc przy obecnych komputerach nie jest to problemem
jednak ta kwestie musialbys przetestowac na zywo a do tego interfejs z minimum 12 wejsciami.....
rejestrator bedzie dosc ciezko kupic jednak choc tu podejrzewam ze stabilnosc nagrywania jest wieksza....
jednak ta kwestie musialbys przetestowac na zywo a do tego interfejs z minimum 12 wejsciami.....
rejestrator bedzie dosc ciezko kupic jednak choc tu podejrzewam ze stabilnosc nagrywania jest wieksza....
Korzystam z PB G4 1,33 + 1 GB ramu z M-audio FW1814, dyskiem na tej samej szynie FW i Presonusem Octopre LE lub innym przetwornikiem.
Program ProTools 6.8 na MacOS 10.3.9.
Działa bez mrugnięcia okiem.
Program ProTools 6.8 na MacOS 10.3.9.
Działa bez mrugnięcia okiem.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
- midishiner
...kwestia stabilnosci choc przy obecnych komputerach nie jest to problemem
rejestrator bedzie dosc ciezko kupic jednak choc tu podejrzewam ze stabilnosc nagrywania jest wieksza.......
lap, rme fireface 800+ADA8000, + reaper
moskwa nie rusza
rejestrator bedzie dosc ciezko kupic jednak choc tu podejrzewam ze stabilnosc nagrywania jest wieksza.......
lap, rme fireface 800+ADA8000, + reaper
moskwa nie rusza

Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
MOTU Traveler (8 in analog) + ADAT Black Face jako przetwornik AD co daje kolejne 8 kanałow... do tego naprawdę dobry laptop i Sampltude..
Nie zanotowałem zwiechy...
Wszystko łącznie pytka kabli zabieram w 2 walizeczki...
Jak potrzeba więcej to Mackie TT24 - 24 wloty analogowe wysyłane są na 3 wyjącia ADAT i dalej RME 9652 PCI z PCtem w raku...
To rozwiązanie jest o tyle ciekawsze, że niezależnie można "robić koncert" i do tego wszystko rejestrować niezależnie od ustawienia hebli...
do tego rejestruję mix np na MD oczywiście po cyfrze.
Niestety to rozwiązanie jest o wiele droższe...
Chętnie podyskutuję na ten temat gdyż jestem na początku drogi związanej z rejestracją live w warunkach polowych i chętnie dowiem się więcej na ten temat...
Pozdrawiam,
Rafał.
Nie zanotowałem zwiechy...
Wszystko łącznie pytka kabli zabieram w 2 walizeczki...
Jak potrzeba więcej to Mackie TT24 - 24 wloty analogowe wysyłane są na 3 wyjącia ADAT i dalej RME 9652 PCI z PCtem w raku...
To rozwiązanie jest o tyle ciekawsze, że niezależnie można "robić koncert" i do tego wszystko rejestrować niezależnie od ustawienia hebli...
do tego rejestruję mix np na MD oczywiście po cyfrze.
Niestety to rozwiązanie jest o wiele droższe...
Chętnie podyskutuję na ten temat gdyż jestem na początku drogi związanej z rejestracją live w warunkach polowych i chętnie dowiem się więcej na ten temat...
Pozdrawiam,
Rafał.