Ueberschall Trance ID

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pixel
Ueberschall Trance ID

Post autor: pixel » poniedziałek 27 sie 2007, 11:23

Czy korzystał już ktoś z tego pakietu?
Demko jest niezłe, i mam pewne zaufanie do tej firmy bo korzystałem juz z innego pakietu sampli i bylem zadowolony
Jestem ciekawy opinii użytkownikow, oraz ew. info (np. z czego sklada sie ten pakiet konkretnie - loopy, multisample synth'ow, pojedyncze brzmienia perkusji) bo w necie nic nie moge znależć.

Awatar użytkownika
tox

Re: Ueberschall Trance ID

Post autor: tox » poniedziałek 27 sie 2007, 23:34

...Czy korzystał już ktoś z tego pakietu?
Demko jest niezłe, i mam pewne zaufanie do tej firmy bo korzystałem juz z innego pakietu sampli i bylem zadowolony
Jestem ciekawy opinii użytkownikow, oraz ew. info (np. z czego sklada sie ten pakiet konkretnie - loopy, multisample synth'ow, pojedyncze brzmienia perkusji) bo w necie nic nie moge znależć. ...
część sampli/loopów robił sam Mike Koglin więc napewno powinno się znaleźć troszeczkę progresywnych brzmień w okolicach 136 bpm. Jednak minusem teog wszystkiego jest fakt ze wszystkie pliki trzeba ładować w VSTi-Elastika co moim zdaniem jest złym posunięciem dlatego też ciekawszym rozwiązaniem jest pakiet Synthation. Sam sobie taki sprawiłem i co prawda może pakiet BDrumów i Clapów nie jest najwspanialszy ( w konfrontacji np. z VEC 2) to nadrabia pakietem ponad 300 loopów. reszta jak hihaty, snary raczej standard.
pozdro

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » wtorek 28 sie 2007, 10:39

czyli nawet pojedyncze brzmienia?? bo podobno sa tam pojedyncze brzmienia perkusji. domyslam sie tez ze sporo jest tam gotowych sekwencji melodycznych, czyli gotowe prefabrykaty?? jesli tak no to lipa troche...

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » czwartek 15 lis 2007, 12:13

dobrze ze nie kupilem tego. znajomy sie w to zaopatrzyl i podeslal mi pare probek (niestety mieszka w anglii wiec nie moglem obadac calosci) i nie zrobilo to na mnie szalu. moze dla tego ze styl nie jest do konca taki w jakim ja sie obracam. doszedlem do wniosku ze jednak stara prawda ze najlepiej samemu tworzyc perkusje albo chociaz kozystac z pojedynczych sampli jest o niebo lepsze niz korzystanie z loopow

ODPOWIEDZ