pytanie bardzo proste ale nie wiem jak zrobić...
1) -jak wylączyc kartę zmuzyczną zintergrowaną z plytą glówną???
W biosie to sie robilo....Czy ktos moze mi napisać gdzie dokladnie wejść (po angielsku-krok po kroku) i co tam wcisnąć żeby ją wylączyć?
czy dzięki temu moja karta pci ESI 1010 będzie chodzila bezproblemowo?Teraz mam klopot z ustawieniem glośności-szaleje trochę - cicho / glosno a gdy karta byla wylączona to wszystklo gralo ok...pomozcie proszę...
2) czy karty na usb mają slyszalnie gorszą jakośc nagrywania od pci lub fire wire?
Wyłączenie karty w BIOS-ie
www.studiodapson.freehost.pl
Re: Wyłączenie karty w BIOS-ie
1) -jak wylączyc kartę zmuzyczną zintergrowaną z plytą glówną???
W biosie to sie robilo....Czy ktos moze mi napisać gdzie dokladnie wejść (po angielsku-krok po kroku) i co tam wcisnąć żeby ją wylączyć?
Szukaj pod 'Integrated' albo 'Onboard' albo 'Sound Chip'.
A jaki to model płyty głównej i jaka firma ?
Drugi sposób wyłączenia karty dźwiękowej w systemie to po prostu deaktywacja karty w menedżerze urządzeń -> opcja "Wyłącz".
czy dzięki temu moja karta pci ESI 1010 będzie chodzila bezproblemowo? Teraz mam klopot z ustawieniem glośności-szaleje trochę - cicho / glosno a gdy karta byla wylączona to wszystklo gralo ok.
Hm. Nieco dziwne, ale skoro wcześniej było dobrze a teraz jest źle to może i faktycznie to kwestia tej zintegrowanej karty. Akurat ESP 1010 dosyć dobrze sobie radzi z multimediami (wszelkie, gry, mp3, internet, youtube itd.) i z tego co zauważyłem sprawdza się dobrze tu latencja 256 sampli.
2) czy karty na usb mają slyszalnie gorszą jakośc nagrywania od pci lub fire wire?...
Nie ma nic do rzeczy. PCI czy USB czy Firewire to JEDYNIE interfejs komunikacyjny karty z komputerem i nie odpowiada absolutnie za brzmienie tej karty. Za brzmienie karty odpowiadają przede wszystkim przetworniki.
Szukaj pod 'Integrated' albo 'Onboard' albo 'Sound Chip'.
A jaki to model płyty głównej i jaka firma ?
Drugi sposób wyłączenia karty dźwiękowej w systemie to po prostu deaktywacja karty w menedżerze urządzeń -> opcja "Wyłącz".
czy dzięki temu moja karta pci ESI 1010 będzie chodzila bezproblemowo? Teraz mam klopot z ustawieniem glośności-szaleje trochę - cicho / glosno a gdy karta byla wylączona to wszystklo gralo ok.
Hm. Nieco dziwne, ale skoro wcześniej było dobrze a teraz jest źle to może i faktycznie to kwestia tej zintegrowanej karty. Akurat ESP 1010 dosyć dobrze sobie radzi z multimediami (wszelkie, gry, mp3, internet, youtube itd.) i z tego co zauważyłem sprawdza się dobrze tu latencja 256 sampli.
2) czy karty na usb mają slyszalnie gorszą jakośc nagrywania od pci lub fire wire?...
Nie ma nic do rzeczy. PCI czy USB czy Firewire to JEDYNIE interfejs komunikacyjny karty z komputerem i nie odpowiada absolutnie za brzmienie tej karty. Za brzmienie karty odpowiadają przede wszystkim przetworniki.
Re: Wyłączenie karty w BIOS-ie
wylaczenie karty w biosie pomoze jedynie w przypadku konfliktu przerwan...w niczym innym
i ta glowna karte wybierasz w ustawieniach dzwieku w panelu sterowania......
i ta glowna karte wybierasz w ustawieniach dzwieku w panelu sterowania......