Ostatnio miałem taki prztypadek że źle postawiłem kolumnę, która to przewróciła się (grunt - kostka brukowa więc lądowanie było twarde).
Na pierwszy rzut oka po sprawdzeniu jej wszystko grało ok, ale już na pierwszej imprezie okazało się że głośnik wysoko tonowy, przysłowiowy gwizdek ,przerywa (jak go się stuknie-puknie to zaczyna znów gadać po czym się ponownie wyłacza).
Nie zwlekając rozkręciłem go do takiego stopnia do jakiego było to możliwe i wszystko wygląda OK - tzn zwój nie wydaje się naruszony więc nie wiem czemu nie zawsze gra?? Może macie jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny bo ja już zgłupiałem.
Kolumna to Reloop RPX- 150 (ew.może ktoś wie gdzie można dostać części zamienne )
Awaria głośnika wysokotonowego w kolumnie
Re: Awaria głośnika wysokotonowego w kolumnie
popatrz na lutowaniach i montowaniu wszelkich kabli
Zobacz tak jak kolega wyżej napisał oraz zerknij na zwrotnicę, ja raz tak miałemw monitorze i okazało się że cewka nie była przylutowana należycie ( i w trakcie transportu przy większej dziurze odpadła ).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Problem stanowiła płytka - jeden lut na żarówce zabezpieczającej gwizdek , choć pozornie wyglądał na zdrowy, nie działczył. pomogło zwykłe przytopienie lutu lutownicą.
Temat OFF
Dzięki za trafne sugestie.
Pozdrawiam
Temat OFF
Dzięki za trafne sugestie.
Pozdrawiam