Cześć!
Chodzi mi o taką rzecz.
Mam nagranie, które trwa powiedzmy 3 minuty.
Chciałbym zastosować na nim efekt VST - zwykły korektor graficzny - ale chciałbym żeby wielkość (głośność) tej korekcji była zmienna w czasie.
Czyli aby na poczatku nagrania efekt korekcji oddziaływał z poziomem 0dB a na końcu nagrania powiedzmy 3dB.
Czyli coś na kształt zgłośniania lub uwydatniania się korekcji częstotliwościowej w czasie.
Da się to jakoś zrobić? Jeżeli tak w jakim programie, jakim pluginem, itp.
Stef
Aplikacja efektu zmienna w czasie
Re: Aplikacja efektu zmienna w czasie
Do tego służy automatyzacja parametrów VST. Większość bardziej zaawansowanych programów DAW oferuje taką możliwość.
...Do tego służy automatyzacja parametrów VST. Większość bardziej zaawansowanych programów DAW oferuje taką możliwość....
Nie wiem na ile jest to skomplikowane ale mógłbyś w paru słowach opisać jak się taką automatyzację obsługuje. Ja używam SOundForgea8 - tam wyświetla się tabelka od automatyzacji ale przy parametrach mam tylko pola wyboru i mogę je zaznczyć i odznaczyć - ale jak sparametryzować, żeby dany parametr zmieniał się w pewnym zakresie na przestrzeni czasu to już nie bardzo wiem jak zrobić.
Stef
Nie wiem na ile jest to skomplikowane ale mógłbyś w paru słowach opisać jak się taką automatyzację obsługuje. Ja używam SOundForgea8 - tam wyświetla się tabelka od automatyzacji ale przy parametrach mam tylko pola wyboru i mogę je zaznczyć i odznaczyć - ale jak sparametryzować, żeby dany parametr zmieniał się w pewnym zakresie na przestrzeni czasu to już nie bardzo wiem jak zrobić.
Stef
Raczej Ci nie pomogę z SForge8, bo go nie znam. W każdym programie robi się tę automatykę inaczej dlatego trudno podać uniwersalny przepis gdzie kliknąć i co ustawić. Musisz koniecznie przestudiować instrukcję obsługi, bez tego ani rusz.