Odsłuch bliskiego pola do 3 tys.?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
pjeciun
Odsłuch bliskiego pola do 3 tys.?

Post autor: pjeciun » sobota 26 maja 2007, 12:19

witam szanownych kolegow,
potrzebuje porady albo raczej spostrzezen uzytkownikow. rok temu kupilem alsisy m1 mk2 jako ze wiele osob mi je rekomendowalo jako jeden z lepszych wyborow w tej klasie cenowej, jednoczesnie ostrzegajac mnie przed tym o czym juz sam producent pisze - o dołach w nich. jednakze po roku jest to dla mnie nie do przeskoczenia i musze je wymienic, mam na ten cel okolo 3k, pare stow w tył w przód.

wiem jaka bedzie odpowiedz- to idz do sklepu i posluchaj co ci pasuje ale jedyne co u nas mja to te alesisy, jakies bedziewie m-audio, behringerki z nizszej polki i geneleci z wyzszej polki za ponad 5 klockow. przegladanie stron producentow do niczego nie prowadzi bo kazdy zachwala swoje.

dlatego zgłaszam sie do was- co jestescie mi w stanie polecic w tej klasie cenowej. dodam tylko ze mam TERRATEC-a EWS 88 MT. nie bede pisal ze zalezy mi na plaskiej charakterstyce itd.

czekam nan wasze spostrzezenia. z gory dzieki i pozdrawiam
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski

pjeciun

Re: Odsłuch bliskiego pola do 3 tys.?

Post autor: pjeciun » sobota 26 maja 2007, 20:18

...witam szanownych kolegow,
potrzebuje porady albo raczej spostrzezen uzytkownikow. rok temu kupilem alsisy m1 mk2 jako ze wiele osob mi je rekomendowalo jako jeden z lepszych wyborow w tej klasie cenowej, jednoczesnie ostrzegajac mnie przed tym o czym juz sam producent pisze - o dołach w nich. jednakze po roku jest to dla mnie nie do przeskoczenia i musze je wymienic, mam na ten cel okolo 3k, pare stow w tył w przód.

wiem jaka bedzie odpowiedz- to idz do sklepu i posluchaj co ci pasuje ale jedyne co u nas mja to te alesisy, jakies bedziewie m-audio, behringerki z nizszej polki i geneleci z wyzszej polki za ponad 5 klockow. przegladanie stron producentow do niczego nie prowadzi bo kazdy zachwala swoje.

dlatego zgłaszam sie do was- co jestescie mi w stanie polecic w tej klasie cenowej. dodam tylko ze mam TERRATEC-a EWS 88 MT. nie bede pisal ze zalezy mi na plaskiej charakterstyce itd.

...

Mackie HR 626, Genelec 8030A, Adam P22A, Dynaudio BM6, Yamaha MSP-7?

[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » sobota 26 maja 2007, 21:27

...
Adam P22 to raczej najgorszy wybór z mozliwych, bo za te pieniadze bedziesz miał tylko mono (1 monitor)

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » niedziela 27 maja 2007, 10:14

Krk v8 (chociaz nie wiem czy sie zmiescisz cenowo) albo Adam a7. Ale skoro tak bardzo zalezy ci na dolach to bardziej krk 8 calowe by ci lezalo. Ewentualnie nizsza wersja rp8. Duzo bylo juz na ten temat, naprawde polecam wyszukiwarke.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
dyrektor69

Post autor: dyrektor69 » wtorek 29 maja 2007, 14:10

Moze bede zbyt oryginalny dla Szanownego Towarzystwa ;) ale polecalbym samsony rubicon r6a. Mialem okazje ich sluchac i uwazam ze sa wiecej warte niz kosztuja :) Krk to spoko sprzet jednak faktycznie nie wiem czy sie zmiescisz w porzadanej kwocie..

Pozdrawiam!
dyrektor69 - nic dodac, nic ujac :)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 30 maja 2007, 09:58

Krk RP 8 zmieścisz w 3k. V8 już wychodzi za jakieś 5 i pół. Ale możesz jeszcze rozważyć RP6 + RP10sub. Też jakoś powinieneś się zmieścić. Samsonów nie polecam.

Awatar użytkownika
Yaseck
Kontakt:

Post autor: Yaseck » środa 30 maja 2007, 11:07

ADAM A7 - około 32k.
..:: Yaseck ::..

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 30 maja 2007, 12:42

Yamaha HS 80M + subwoofer(nie pamietam symbolu) to ok 3.500 PLN jak dostaniesz rabat to wyjdzie 3 tys i bedziesz mial naprawde super odsluch,bardzo wierny.
[addsig]

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » środa 30 maja 2007, 12:48

...

...
Gdzie masz te monitory w cenie do 3000 zł ?

bebek0

Post autor: bebek0 » środa 30 maja 2007, 19:44

...witam szanownych kolegow,

...
Witaj, do 3 tyś zł kupisz monitory japońskiej firmy FOSTEX. Wejdź na strone www.fostex.com i przejzyj ja sobie.
Do Polski sprowzdza je Mega Music - www.megamusic.pl

ODPOWIEDZ