POD, Lexicon i MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
hector
POD, Lexicon i MIDI

Post autor: hector » niedziela 08 kwie 2007, 10:47

Mam PODa XT Live oraz Lexicona MPX 110. Jak sprawić, żeby za pomocą PODa zmieniać programy w Lexiconie? POD wysyła komunikaty MIDI na kanale 1, Lexicon odbiera jakieś sygnały ale nie mam pojęcia na którym kanale, w każdym razie coś odbiera bo w momencie kiedy wcisnę jakiś kontroler w PODzie, w Lexiconie mruga lampka sygnalizująca odbór komunikatu. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać i jak sprawić aby wybranie danego programu w PODzie powodowało zmianę programu w Lexiconie na taki jaki bym chciał. Lexicon posiada 16 programów użytkownika, co w zupełności mi wystarcza. Najlepszym dla mnie rozwiązanem byłaby taka konfiguraca: w Podzie zapisuję sobie 16 ustawień (programów), każdemu z nich przypisuję 1 z 16 programów w Lexiconie. Zmieniając program w PODzie zmienia mi się program w Lexiconie. Czy to w ogóle możliwe? Jak widać jestem kompletnym laikiem w temacie MIDI, błagam o jakieś wskazówki...:) aaa Lexicon posiada funkcję MIDI learn, ale równiez nie mam pojęcia jak ją wykorzystać i czy przyda się ona do tego co napisałęm wyżej:) Z góry dzięki za rady:)

ODPOWIEDZ