Emu 1212M + TC Finalizer
Komputer służy mi do nagrywania jednego toru STEREO, którego nagrywam wyjsciem z miksera analogowego XLR.- podłaczone do wejscia analogowego w karcie.
Chciałbym następnie wykorzystać we/wy optical i podłaczyć do niego tc electronic finalizer aby poprzez ADAT jednoczesnie odtwarzać nagrany plik z komputera i nagrywać go do komputera po obróbce przez urzadzenie TC jak to wykonać ?
Chciałbym następnie wykorzystać we/wy optical i podłaczyć do niego tc electronic finalizer aby poprzez ADAT jednoczesnie odtwarzać nagrany plik z komputera i nagrywać go do komputera po obróbce przez urzadzenie TC jak to wykonać ?
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Re: Emu 1212M + TC Finalizer
send do jakiegos adata na auxe(z analogu aux ustawiony w panoramie) i porot na adat na ktorym bedzie send do asio(adat zmutowany bo bedzie sprzezenie)
aha ale podalem ci sposob na wypuszczenie pliku odrazu z analoga
z adatem banal - wypuszczas z programu na wyjscie adat i wracasz na adat
tc obsluguje adat?jesli nie to w opcjach przestaw z adat na spdif optical
wszystko jest w instrukcji pozatym
z adatem banal - wypuszczas z programu na wyjscie adat i wracasz na adat
tc obsluguje adat?jesli nie to w opcjach przestaw z adat na spdif optical
wszystko jest w instrukcji pozatym
Mam jeszcze problem z ustawieniem zegara nie widza sie urządzenia ,funkcja adat jest w TC finalizerze.
Material finalnie zgrywam z miksera soundcrafta wyjsciem XLR i na gotowym WAVE-ie chce przeprowadzic mastering używajac zew TC ,jaki program mi jednoczesnie bedzie odtwarzał i nagrywał dzwiek cubase? jak ustawic poziom wejsciowy na karcie dla XLR z miksera soundcraft na -10 db czy +4 db i jednoczesnie wyjscie na monitory mam podpięte JACK-iem i też możliwość -10 db czy +4 db?
Material finalnie zgrywam z miksera soundcrafta wyjsciem XLR i na gotowym WAVE-ie chce przeprowadzic mastering używajac zew TC ,jaki program mi jednoczesnie bedzie odtwarzał i nagrywał dzwiek cubase? jak ustawic poziom wejsciowy na karcie dla XLR z miksera soundcraft na -10 db czy +4 db i jednoczesnie wyjscie na monitory mam podpięte JACK-iem i też możliwość -10 db czy +4 db?
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
jak symetrycznie to +4 jak nie symetrycznie to -10
tc potrafi sie synchronizowac zegarem z adata?to go ustaw zeby tak robil - cala reszta to zaden problem bo dziala jak chcesz
tc potrafi sie synchronizowac zegarem z adata?to go ustaw zeby tak robil - cala reszta to zaden problem bo dziala jak chcesz
...jak symetrycznie to +4 jak nie symetrycznie to -10
tc potrafi sie synchronizowac zegarem z adata?to go ustaw zeby tak robil - cala reszta to zaden problem bo dziala jak chcesz...
Dzieki za pomoc
Sam nie wiem jak działa ADAT wiec jestem ciekaw nadal męczę instrukcję.
polecono mi bym ustawił kartę na master i 44,1khz a TC jako slave ale nie chce pobrac z karty clock - a .
tc potrafi sie synchronizowac zegarem z adata?to go ustaw zeby tak robil - cala reszta to zaden problem bo dziala jak chcesz...
Dzieki za pomoc
Sam nie wiem jak działa ADAT wiec jestem ciekaw nadal męczę instrukcję.
polecono mi bym ustawił kartę na master i 44,1khz a TC jako slave ale nie chce pobrac z karty clock - a .
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
W jakim programie można prosto nagrac WAVE lub wejscie cyfrowe w cubase nie mam pojecia gdzie to poustawiać mam tylko do wyboru in 1, in2
co jest tylko wejsciem analogowym nie mampojecia jak nagryac z spdif ale nic instrukcja dalej w ruch .
co jest tylko wejsciem analogowym nie mampojecia jak nagryac z spdif ale nic instrukcja dalej w ruch .
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
...W jakim programie można prosto nagrac WAVE lub wejscie cyfrowe w cubase nie mam pojecia gdzie to poustawiać mam tylko do wyboru in 1, in2
...
a wavelab ma ?
...
a wavelab ma ?
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)
W wavelab też nie widze mysle ze to kwestia ustawienia patchmixa ale jeszcze troszke musze instrukcje pomęczyć , jednak rejestracja w twardodyskowym rejestratorze akai była znacznie prostrza

2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
...W wavelab też nie widze mysle ze to kwestia ustawienia patchmixa ale jeszcze troszke musze instrukcje pomęczyć , jednak rejestracja w twardodyskowym rejestratorze akai była znacznie prostrza
...
wazne aby
1. byla synchronizacja to raz
2. na ptachmix zrobiona wysylka asio z tego wejscia spdif
3. w cubase trzeba wejsc w zakladke vst inputs i tam dodac spdif
(podobnie jest pewnie w wave-lab)
Pozdrawiam

...
wazne aby
1. byla synchronizacja to raz
2. na ptachmix zrobiona wysylka asio z tego wejscia spdif
3. w cubase trzeba wejsc w zakladke vst inputs i tam dodac spdif