Coś jak TC Helicon Harmony 4?
Czy ktoś zna jakis program/wtyczkę na PC w stylu ? niekoniecznie tak rozbudowaną ale konkretnie chodzi mi o wtyczkę, która wygeneruje dodatkowe glosy harmonii bazując na scieżce audio i żeby jeszcze dawała się kontrolować za pomocą midi.TC HELICON Harmony4
Re: Coś jak TC Helicon Harmony 4?
generalnie pytasz o wokodery?....hmmm
rzeczywiscie w harmony udaje sie stworzyc najbardziej naturalne głosy harmoniin jakie ja dotychczas słyszałem (fajne doły
) a z innych to moze vokator NI?
rzeczywiscie w harmony udaje sie stworzyc najbardziej naturalne głosy harmoniin jakie ja dotychczas słyszałem (fajne doły

Harmonizer nie ma nic wspólnego z wokoderem. To kompletnie inna zasada działania i kompletnie inny efekt. Jeśli chodzi o wtyczki, to niestety nic raczej nie może się równać z technologią TC, ale zainteresuj się ofertą Waves.
MB, tosz to i tu i tam da sie wytworzyc głosy w harmoni względem materiału żródłowego - to z tych wspólnych.
różnica taka iz brzmienie wyjsciowe w wokoderze masakrycznie bardziej moze się różnić od tego na wejsciu
Popraw prosze bo być moze się mylę
pozdr
różnica taka iz brzmienie wyjsciowe w wokoderze masakrycznie bardziej moze się różnić od tego na wejsciu
Popraw prosze bo być moze się mylę
pozdr
...MB, tosz to i tu i tam da sie wytworzyc głosy w harmoni względem materiału żródłowego - to z tych wspólnych.
To, co wokoder da na wyjsciu (i nawet jesli bedzie to cos brzmiace w harmonii), ma niewiele wspolnego ze zrodlem, nie jest w ogole bliskie sygnalowi zrodla.
Sygnal wejsciowy sluzy do analizy a na jego podstawie jest syntezowany sygnal wyjscia (w duzym skrocie)
Z kolei harmonizer ma za zadanie przestroic zrodlo o zadany interwal (czesc interwalu). Harmonizer stosowany w muzyce dodatkowo powinien rekompensowac zmiany wynikajace z transpozycji (zmiana formantow, rekonstrukcja uszkodzonych transjentow itp.), by sygnal transponowany nie stawal sie nienaturalny dla ucha.
To, co wokoder da na wyjsciu (i nawet jesli bedzie to cos brzmiace w harmonii), ma niewiele wspolnego ze zrodlem, nie jest w ogole bliskie sygnalowi zrodla.
Sygnal wejsciowy sluzy do analizy a na jego podstawie jest syntezowany sygnal wyjscia (w duzym skrocie)
Z kolei harmonizer ma za zadanie przestroic zrodlo o zadany interwal (czesc interwalu). Harmonizer stosowany w muzyce dodatkowo powinien rekompensowac zmiany wynikajace z transpozycji (zmiana formantow, rekonstrukcja uszkodzonych transjentow itp.), by sygnal transponowany nie stawal sie nienaturalny dla ucha.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Czyli nic poza Harmony4 na PC nie znajdę? MB szukałem na stronach waves ale nic takiego nie udało mi się znaleźć...
...szukałem na stronach waves ale nic takiego nie udało mi się znaleźć......
tu...
Dzięki! ale za tą cenę to moge sobie tylko o tym śnić
aż dziw że na rynku jest tak mało softu tego typu...
tu...

aż dziw że na rynku jest tak mało softu tego typu......
Bo tez dobre algorytmy pitch shift, w dodatku analizujace ton i ustawiajace skale wg wzorca harmonicznego, to domena tylko kilku firm na swiecie (jak kanadysjki IVL czy Eventide).

Bo tez dobre algorytmy pitch shift, w dodatku analizujace ton i ustawiajace skale wg wzorca harmonicznego, to domena tylko kilku firm na swiecie (jak kanadysjki IVL czy Eventide).
...
Heh... a jeszcze do niedawna miałem sprytne urządzenie KORG ih, niestety... dokonało swego żywota
...
Heh... a jeszcze do niedawna miałem sprytne urządzenie KORG ih, niestety... dokonało swego żywota