Cześć chcę zakupić nowy mikser obrałem sobie 3 rozwiazania mianowicie cyfrowy Behringer DDX3216 do tego karta M-AUDIO 1814 Fire Wire; analogowy Soundcraft Folio SX do tego również M-Audio1814; Alesis Multi Fire Wire16 co do tego modelu Behringera słuszałem wiele pozytywnych jak i negatywnych opinii. prosze o pomoc jakie rozwiazanie uważacie za najlepsze pozdrawiam!
[addsig]
Jaki mikser - Behringer DDX3216?
Rising Belief Processing
Re: Jaki mikser - Behringer DDX3216?
Osobiście wybrałbym Soundcraft’a, ponieważ jest to naprawdę wszechstronny mikser, zarówno do pracy w małym studiu, jak i do nagłośnienia niedużych imprez plenerowych, jego duża zaletą jest to że ma 12 wyjść mikrofonowych, z czego 8 ma wyjścia „direct out”, ale na upartego na raz można wysłać około 13 kanałów do nagrywania. Tylko jest z nim jeden problem, już go nie produkują. Jeśli chodzi o Beringera, to nie wiem jak cyfrowa ale w analogowych producent oszczędza na potencjometrach, zresztą jak we wszystkich swoich produktach, i nie zaufał bym tej firmie. Ale oczywiście i tak decyzja należy do ciebie. Natomiast karta jest moim zdaniem naprawdę dobra.
Soundcrafta równiez polecam i to bardzo - używam go w studiu (tutaj rzeczywiście niezastapione sa dziury Direct Out), oraz często gęsto na imprezach róznego typu i chwale sobie go tu i tu. Jedyną rzeczą której można ewentualnie sie przyczepić (przynajmniej w moim) to że tłumiki chodzą strasznie lekko - praktycznie nie stawiaja żadnego oporu przy suwaniu, przez co można cos niechcący przypadkiem szturchnąc i przestawić. Poza tym bomba.
Jedyną rzeczą której można ewentualnie sie przyczepić (przynajmniej w moim) to że tłumiki chodzą strasznie lekko - praktycznie nie stawiaja żadnego oporu przy suwaniu,
strasznie denerwujace to jest . według mnie bardzo duza wada tych mikserów
strasznie denerwujace to jest . według mnie bardzo duza wada tych mikserów
jak juz wybierasz ddx3216 to tylko i wylacznie z ich karta adat 16in/out bo tylko w ten sposob wykorzystasz w pelni routing miksera i jego wszystkie wyjscia bus
auxy ma 4 w analogu plus spdif
moze nie ma brzmienia z wysokiej polki ale podlaczalem do niego wszystko i wypuszczalem wszedzie gdzie chcialem - bardzo dobrze wspolpracowal z emu1212 i rme multiface oraz akai mpc4k
auxy ma 4 w analogu plus spdif
moze nie ma brzmienia z wysokiej polki ale podlaczalem do niego wszystko i wypuszczalem wszedzie gdzie chcialem - bardzo dobrze wspolpracowal z emu1212 i rme multiface oraz akai mpc4k
...Osobiście wybrałbym Soundcraft’a, ponieważ jest to naprawdę wszechstronny mikser, zarówno do pracy w małym studiu, jak i do nagłośnienia niedużych imprez plenerowych, jego duża zaletą jest to że ma 12 wyjść mikrofonowych, z czego 8 ma wyjścia „direct out”, ale na upartego na raz można wysłać około 13 kanałów do nagrywania. Tylko jest z nim jeden problem, już go nie produkują. Jeśli chodzi o Beringera, to nie wiem jak cyfrowa ale w analogowych producent oszczędza na potencjometrach, zresztą jak we wszystkich swoich produktach, i nie zaufał bym tej firmie. Ale oczywiście i tak decyzja należy do ciebie. Natomiast karta jest moim zdaniem naprawdę dobra....
A co poowiedzieli byście o tym Alesis-ie Multi Mix Fire Wire16 ta propozycja wydaje mi sie dość interesująca tylko nie wiem czy spełni to moje oczekiwania jak przy M-AUDIO
A co poowiedzieli byście o tym Alesis-ie Multi Mix Fire Wire16 ta propozycja wydaje mi sie dość interesująca tylko nie wiem czy spełni to moje oczekiwania jak przy M-AUDIO
Rising Belief Processing
...Cześć chcę zakupić nowy mikser obrałem sobie 3 rozwiazania mianowicie cyfrowy Behringer DDX3216
Nowy? Z tego co wiem zostal wycofany ze sprzedazy i dostepny jest aktualnie dostepny tylko w Australi, Chinach i Japonii
http://www.behringer.com/DDX3216/index.cfm?lang=ENG (sprawdz "your price")
powod - nieznany, moje przypuszczenie to problemy z ROHS albo cos takiego
[addsig]
Nowy? Z tego co wiem zostal wycofany ze sprzedazy i dostepny jest aktualnie dostepny tylko w Australi, Chinach i Japonii
http://www.behringer.com/DDX3216/index.cfm?lang=ENG (sprawdz "your price")
powod - nieznany, moje przypuszczenie to problemy z ROHS albo cos takiego
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej