Inspire 1394 - problem z nagrywaniem przez FireWire

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tom5858
Inspire 1394 - problem z nagrywaniem przez FireWire

Post autor: Tom5858 » środa 28 lut 2007, 11:06

Mam problem z tym interfejsem mianowicie podczas nagrywania gitar występuje strasznie dużo trzasków i zniekształceń dodatkowo nagrana ścieżka "pływa", odsłuch z głośników jest ok ale po nagraniu ścieżki w Cubase LE właśnie gitara tak wygląda (lub gdy włączony jest odsłuch w Cubase). Próbowałem na różnych częstotliwościach zgrywać, zmieniać latencje i nic zawsze to samo. Interfejs jest nowy niedawno zakupiony, instalacja przebiegła bez problemu wszystko działa jak należy, tylko właśnie nagrane ścieżki wyglądają tak jak opisałem. Konfiguracja Cubase też nie przyniosła problemów sterowniki ASIO od Inspira są widoczne i działają, nie wiem za bardzo jak to zozwiązać. Nagrywałem też liniowo czyli Out z Inspira na line In karty SB i tego problemu nie ma, tylko jestem wtedy uwiązany na częstotliwości 48 kHz , i nie wykorzystuje możliwości nagrywania przez FireWire Inspira np z częstotliwością 96 kHz. Z góry dziękuję za pomoc.

Komp:

MD Athlon 2000 + 1.8 GHz
1 MB Ramu
Kontroler Fire Wire na PCI
SB Live 5.1
Cubase LE
Dyski 80 GB, 60GB, SAMSUNG
Radeon 9000

pozdrawiam

tom

ODPOWIEDZ