Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
adrianmarjan
Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Post autor: adrianmarjan » środa 31 sty 2007, 03:07

Witam.!
Moja wZIBEN ma już troszku latek ale się jakoś trzyma i nie chętnie chcę się z nia rozstać
Pytanko...?
czy ktoś z was ma program na pc.ta dzieki któremu można zapisać na dyskietkę brzmienie do Ymahy w7... chodzi mi o bank (S) lub (I)

raptem 720kb ale to już coś

Kiedyś kumpelo chwalił mi się że może napisać taki program...ale to było dawno i jeszcze na atari :(
a i kontakt z nim mi się urwał....

POZDRO!

[addsig]
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah

Awatar użytkownika
elmuz1

Re: Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Post autor: elmuz1 » środa 31 sty 2007, 10:13

...Witam.!
Moja wZIBEN ma już troszku latek ale się jakoś trzyma i nie chętnie chcę się z nia rozstać
Pytanko...?
czy ktoś z was ma program na pc.ta dzieki któremu można zapisać na dyskietkę brzmienie do Ymahy w7... chodzi mi o bank (S) lub (I)

raptem 720kb ale to już coś

Kiedyś kumpelo chwalił mi się że może napisać taki program...ale to było dawno i jeszcze na atari :(
a i kontakt z nim mi się urwał....

POZDRO!

...
O ile dobrze pamietam wiecej niz mozna robil z Yamaha W7 Maciek Pawlowski (obecnie Studiospot - Krakow). Skontaktuj sie z nim. Studiospot ma strone.
Pozfr

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » środa 31 sty 2007, 10:20

O ile dobrze pamietam wiecej niz mozna robil z Yamaha W7 Maciek Pawlowski (obecnie Studiospot - Krakow). Skontaktuj sie z nim. Studiospot ma strone.
Pozfr...

Potwierdzam sam posiadam zakupione barwy - banki, gdy jeszcze się tym zajmował.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » środa 31 sty 2007, 10:50

...**********************
Pozfr...

...
Tak czy owak, zbyt wiele sie juz z W7 nie wycisnie, chociaz tak wogole jestem z niej zadowolony (uzywam glownie do akompaniamentow dla zespolu wokalnego w szkole). Pare ostatnich lat Yamaszka W7 lezala sobie odlogiem. Teraz ja przeprosilem, moze dlatego ze zmeczyly mnie juz virtuale. Jak na tak wiekowe urzadzenie (1994) instrument ten naprawde daje rade. Ciekaw jestem czy ludzie nadal uzywaja W7 w swoich produkcjach. Odezwijcie sie :)

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » środa 31 sty 2007, 12:12

Tak czy owak, zbyt wiele sie juz z W7 nie wycisnie, chociaz tak wogole jestem z niej zadowolony (uzywam glownie do akompaniamentow dla zespolu wokalnego w szkole). Pare ostatnich lat Yamaszka W7 lezala sobie odlogiem. Teraz ja przeprosilem, moze dlatego ze zmeczyly mnie juz virtuale. Jak na tak wiekowe urzadzenie (1994) instrument ten naprawde daje rade. Ciekaw jestem czy ludzie nadal uzywaja W7 w swoich produkcjach. Odezwijcie sie :)...
Ja użwyam w kapeli jako głównego instrumenu a garmy dark electro:)

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » środa 31 sty 2007, 19:31

...**********************
Pozfr...

...
bank jest na nowych samplach wprowadzonych z zewnątrz czy tylko ustawienia próbek króre są w niej fabrycznie dostepne???
p.s. --- ile byś sobie zazyczył za ten bank ??

Awatar użytkownika
lukaszg

Post autor: lukaszg » środa 31 sty 2007, 19:55

Z W7 nigdy nie miałem styczności, ale do dziś posiadam QS300 i z tego co wiem, jeśli chodzi o filozofie barw, to są te instrumenty do siebie podobne. Nowe banki/barwy, bazują na próbkach dostępnych w instrumencie, nowych sampli się nie wgra.

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » środa 31 sty 2007, 19:57

...Tak czy owak, zbyt wiele sie juz z W7 nie wycisnie, chociaz tak wogole jestem z niej zadowolony (uzywam glownie do akompaniamentow dla zespolu wokalnego w szkole). Pare ostatnich lat Yamaszka W7 lezala sobie odlogiem. Teraz ja przeprosilem, moze dlatego ze zmeczyly mnie juz virtuale. Jak na tak wiekowe urzadzenie (1994) instrument ten naprawde daje rade. Ciekaw jestem czy ludzie nadal uzywaja W7 w swoich produkcjach. Odezwijcie sie :)...
W7 + mc50 + dm5 // p.cet .>rejestrator cakewalk 8.0 i kręciłem co chciałem ....mniej więcej do 2002r. miałem każdą barwę jaka się ukazała w popularnej muzyce...
chcesz to mogę wysłać ci na maila prubkę tego com kiedyś dłubał...
Ostatnio słuchałem tych wypocin i byłem pod wr....
Fajne barwy y y y ....!!! A tak wogule to sama synteza Yamahy jest dość ciekawa i nie znalazłem nigdzie takich brzmień
MOŻE to wyjście audio z W7 robi taki fffffajny sound.... po kompresji całkiem całkiem...

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » środa 31 sty 2007, 20:08

ELLO Wypaliła mi się ta cudaśna folia pod wyswietlaczem i już mi go nie podświetla...
CO można zrobić ? czy ktoś może wie coś na temat tej foliii?czy jest do kupienia ?
Stacja dysków to już całkowita masakra.... MÓJ majster od elektroniki zbytnio się nie pała do tego by ją reanimować ... ponaciskam go i może mi się uda korzystając z tego forum...

GUMKA pod klawiaturę była zmieniana już 3razy i dalej się przerywa :(
Przyciski to już udręka totalna.... aż mi przykro :( yamaha to delikatny sprzęt...
ALE NIE poddaję się i będę to cudo reanimował ...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 31 sty 2007, 20:25

ALE NIE poddaję się i będę to cudo reanimował ... ...
Znam goscia, który zajmuje sie takimi rzeczami, mieszka w rzeszowie, naprawił mi już kilka takich patentów.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ