Najniższa latencja w interface'ach FireWire...
Witam!
Chciałbym, aby w miarę możliwości wypowiedziały się osoby pracującę na interface'ach firewire.
Zależy mi na opisie wydajności (jaki minimalny buffor do dużych miksów) i latencji z jaką minimalnie da się nagrywać na InstrumentachVST.
Chciałbym rozpatrzyć dwie grupy interface'ów do 2000zł
i powyżej 2000zł.
Pozdrawiam i liczę na wasze opinie - Bartek
Chciałbym, aby w miarę możliwości wypowiedziały się osoby pracującę na interface'ach firewire.
Zależy mi na opisie wydajności (jaki minimalny buffor do dużych miksów) i latencji z jaką minimalnie da się nagrywać na InstrumentachVST.
Chciałbym rozpatrzyć dwie grupy interface'ów do 2000zł
i powyżej 2000zł.
Pozdrawiam i liczę na wasze opinie - Bartek
Re: Najniższa latencja w interface'ach FireWire...
(jaki minimalny buffor do dużych miksów) i latencji z jaką minimalnie da się nagrywać na InstrumentachVST.
======
Ja pracuję na Tascam FW1082 - prawie wyłącznie z buforem 128 samples co pozwala mi pracowac bez problemu z każdym projektem do 16 śladów. Obsługa VSTi (nagrywanie) z takim buforem nie sprawia żadnych problemów). VSTi i DXi jakie używam to głównie Hypersonic2, Groove Agent2, Stylus RMX, Stylus Trilogy....
W razie potrzeby zwiększam bufor do 256 próbek i wtedy mogę pracowac z projektami do 20 śladów bez bólu. Więcej nie mam okazji ani potrzeby.
======
Ja pracuję na Tascam FW1082 - prawie wyłącznie z buforem 128 samples co pozwala mi pracowac bez problemu z każdym projektem do 16 śladów. Obsługa VSTi (nagrywanie) z takim buforem nie sprawia żadnych problemów). VSTi i DXi jakie używam to głównie Hypersonic2, Groove Agent2, Stylus RMX, Stylus Trilogy....
W razie potrzeby zwiększam bufor do 256 próbek i wtedy mogę pracowac z projektami do 20 śladów bez bólu. Więcej nie mam okazji ani potrzeby.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Hej!
Działam na Firepodzie (Presonus), aktualnie działa bez problemu na 4ms, ale to dopiero na kompie z Core Dual 2 e 6300 1.86 GHz.
Ciągnie kilkanaście tracków VST (Halion, SampleTank Free 1 i 2) + wtyczki efektowe.
Pozdrawiam - Leff
Działam na Firepodzie (Presonus), aktualnie działa bez problemu na 4ms, ale to dopiero na kompie z Core Dual 2 e 6300 1.86 GHz.
Ciągnie kilkanaście tracków VST (Halion, SampleTank Free 1 i 2) + wtyczki efektowe.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
A jak sprawa wygląda z Presonusem Inspire?
Mam zamiar kupić ten interface do laptopa.
Potrzebuje 2 Mic ampy i 2 liniowe + latencja do grania "na żywo".
Mam zamiar kupić ten interface do laptopa.
Potrzebuje 2 Mic ampy i 2 liniowe + latencja do grania "na żywo".
To może inaczej...
Który z tych interfaców jest najwydajniejszy:
- Focusrite Saffire LE
- Presonus FireBox
- TC Konnekt 8
Kombinuje już sporo czasu z tym interfacem audio,
czytam, sprawdzam i im więcej wiem tym mniej oczywisty jest wybór.
A wszystko przez to, że za te pieniądze nie można oczekiwać rewelacji...
Kup RME fireface 400 lub 800, i bedziesz zadowolony. GWARANTUJE
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...Kup RME fireface 400 lub 800, i bedziesz zadowolony. GWARANTUJE ...
Jestem w stanie to uwierzyć bo pracuje na RME Digi PST i jest super...
Ale nie stać mnie na FireFace'a....
A może dozbierać na MOTU UltraLite? Czy będzie to porównywalne z RME?
Jestem w stanie to uwierzyć bo pracuje na RME Digi PST i jest super...
Ale nie stać mnie na FireFace'a....
A może dozbierać na MOTU UltraLite? Czy będzie to porównywalne z RME?
A może dozbierać na MOTU UltraLite? Czy będzie to porównywalne z RME?...
nie bedzie .
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Hehe :)
No dobra, to semiPro już mam, a teraz z wersji niskobudgetowej?
Co wybrać...
-
...
nie bedzie ....
Na czym opierasz swoja opinie?
Bo akuret tak sie sklada ze mialem i jedno i drugie i pozostalem przy Ultralite.
RME kosztuje prawie drugie tyle bez zauwazalnych roznic w performance.
Presonus Firebox rowniez polecam-mialem,nigdy nie narzekalem,potem testowalem m/in rozne Edirole,RME Fireface 400 i w koncu wybralem Ultaralite MOTU.Najmniejszych problemow.
nie bedzie ....
Na czym opierasz swoja opinie?
Bo akuret tak sie sklada ze mialem i jedno i drugie i pozostalem przy Ultralite.
RME kosztuje prawie drugie tyle bez zauwazalnych roznic w performance.
Presonus Firebox rowniez polecam-mialem,nigdy nie narzekalem,potem testowalem m/in rozne Edirole,RME Fireface 400 i w koncu wybralem Ultaralite MOTU.Najmniejszych problemow.