Profesjonalnie brzmiąca soft-perkusja?
Od jakiegoś czasu rejestruje z zespołem swoje utwory na komputerze. Do napisania bębnów korzystałem z prostych programów jak acustica beat craft albo np. drumside. Niestety brzmienie pozostawia wiele do życzenia nawet po ustawieniu głośności poszczególnch garów i rozmieszczeniu w panoramie. Może są jakies programy, w których mozna "podrasować" brzmienie tego co już zapisałem.
Jaki nabyć program zeby napisać taką perke zebym mógł zrobić porządne demo swojego zespołu a nie jakąs amatorke.
Jaki nabyć program zeby napisać taką perke zebym mógł zrobić porządne demo swojego zespołu a nie jakąs amatorke.
Re: Profesjonalnie brzmiąca soft-perkusja?
...Od jakiegoś czasu rejestruje z zespołem swoje utwory na komputerze. Do napisania bębnów korzystałem z prostych programów jak acustica beat craft albo np. drumside. Niestety brzmienie pozostawia wiele do życzenia nawet po ustawieniu głośności poszczególnch garów i rozmieszczeniu w panoramie. Może są jakies programy, w których mozna "podrasować" brzmienie tego co już zapisałem.
Jaki nabyć program zeby napisać taką perke zebym mógł zrobić porządne demo swojego zespołu a nie jakąs amatorke....
Najlepszy program nazywa się PERKUSISTA. Optymalnie - z własnym sprzętem i pomieszczeniem do nagrywania
Co to za zespół, w którym nie ma perkusisty? Równie dobrze można by dokupić jeszcze software do grania na gitarze...
Marcin Bruczkowski
www.marcin.bruczkowski.com
Jaki nabyć program zeby napisać taką perke zebym mógł zrobić porządne demo swojego zespołu a nie jakąs amatorke....
Najlepszy program nazywa się PERKUSISTA. Optymalnie - z własnym sprzętem i pomieszczeniem do nagrywania

Marcin Bruczkowski
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com
......
Ja gram na gitarze, mam basiste , wokaliste co tez gra na gitarze i perkusiste też!! Tylko nie ma mozliwosci zarejestrowania perkusji. W ogóle nie biore tego pod uwage.
Ja gram na gitarze, mam basiste , wokaliste co tez gra na gitarze i perkusiste też!! Tylko nie ma mozliwosci zarejestrowania perkusji. W ogóle nie biore tego pod uwage.
Ja gram na gitarze, mam basiste , wokaliste co tez gra na gitarze i perkusiste też!! Tylko nie ma mozliwosci zarejestrowania perkusji. W ogóle nie biore tego pod uwage....
A dlaczegóż to? Napisz, z czym macie problemy. Tu jest dużo mądrych ludzi - ktoś pomoże.
Sam nagrywałem bębny w przedziwniastych warunkach... Teraz mam własne studio domowe, ale też mało miejsca i tylko 3 mikrofony na perkusję - ale jakoś idzie i wyniki robią się całkiem, całkiem... Nb. te mikrofony na pewno nie kosztowały więcej niż porządny, softwarowy sequencer perkusyjny.
Marcin Bruczkowski
A dlaczegóż to? Napisz, z czym macie problemy. Tu jest dużo mądrych ludzi - ktoś pomoże.
Sam nagrywałem bębny w przedziwniastych warunkach... Teraz mam własne studio domowe, ale też mało miejsca i tylko 3 mikrofony na perkusję - ale jakoś idzie i wyniki robią się całkiem, całkiem... Nb. te mikrofony na pewno nie kosztowały więcej niż porządny, softwarowy sequencer perkusyjny.

Marcin Bruczkowski
Za słaby perkusista. Pseudoperkusja. Trzy kiepskie mikrofony do śpiewu. Czym tu nagrywać? A po za tym nie mam o tym zielonego pojęcia. A napisac perke w kompie i dograć do niej gitary i bas przez Digitech 3000 to nie taki problem. Ale jesli uwazasz nadal ze jest dobrym rozwiązaniem nagrywanie perkusji, to pisz. Moze sie uda, ale wątpie. Wolę napisac w kompie
...Za słaby perkusista. Pseudoperkusja. Trzy kiepskie mikrofony do śpiewu. Czym tu nagrywać? A po za tym nie mam o tym zielonego pojęcia. A napisac perke w kompie i dograć do niej gitary i bas przez Digitech 3000 to nie taki problem. Ale jesli uwazasz nadal ze jest dobrym rozwiązaniem nagrywanie perkusji, to pisz. Moze sie uda, ale wątpie. Wolę napisac w kompie...
Zmienić perkusistę. Zamiast softwaru kupić lepszy sprzęt (wcale nie musi wyjść drożej!). Wasz zespół i Wasza muzyka na tym ogromnie skorzysta. Po co nagrywać zespół, który nie umie dobrze zagrać? Nagranie to przecież zapis Waszej gry. Cała sztuka nagrywania kapeli polega na tym, żeby w jak najlepszym świetle przedstawić Waszą grę i Waszą muzykę. Jeśli więc problem jest u źródła, koryguj go u źródła!
Dlatego moja rada: najpierw winwestujcie w to, co konieczne, żeby zacząć dobrze grać - nawet jeśli to oznacza wymianę pałkera! Będziecie grać wtedy lepiej, brzmieć lepiej, mieć z tego większą frajdę, mogą się nawet obudzić jakieś cenne soki kreatywne! A jak będziecie już grać naprawdę dobrze, to ręczę Ci, że nagranie Was kilkoma mikrofonami na laptopa zabrzmi lepiej niż stan obecny + Bóg wie jaki software perkusyjny.
Marcin Bruczkowski
Zmienić perkusistę. Zamiast softwaru kupić lepszy sprzęt (wcale nie musi wyjść drożej!). Wasz zespół i Wasza muzyka na tym ogromnie skorzysta. Po co nagrywać zespół, który nie umie dobrze zagrać? Nagranie to przecież zapis Waszej gry. Cała sztuka nagrywania kapeli polega na tym, żeby w jak najlepszym świetle przedstawić Waszą grę i Waszą muzykę. Jeśli więc problem jest u źródła, koryguj go u źródła!
Dlatego moja rada: najpierw winwestujcie w to, co konieczne, żeby zacząć dobrze grać - nawet jeśli to oznacza wymianę pałkera! Będziecie grać wtedy lepiej, brzmieć lepiej, mieć z tego większą frajdę, mogą się nawet obudzić jakieś cenne soki kreatywne! A jak będziecie już grać naprawdę dobrze, to ręczę Ci, że nagranie Was kilkoma mikrofonami na laptopa zabrzmi lepiej niż stan obecny + Bóg wie jaki software perkusyjny.
Marcin Bruczkowski
jesli uwazasz nadal ze jest dobrym rozwiązaniem nagrywanie perkusji, to pisz. Moze sie uda, ale wątpie. Wolę napisac w kompie.
Polacz dwa swiaty i wykorzystaj stary patent z czasow pierwszych automayow perkusyjnych. Zaprogramuj tylko "dol" perkusji, czyli same "skory" - stope, tomy i werbel. Ale uwaga - wspolnie z perkusista! I potem ustaw perkusiscie same blachy i hihat, krzeslo z kocem do symulacji werbla, mocne sluchawki, dwa-trzy dowolne mikrofony - jeden na hh, drugi OH, albo OH stereo i niech perkusista nagra "gore". Efekty bardzo ciekawe i niezwykle naturalne.
Polacz dwa swiaty i wykorzystaj stary patent z czasow pierwszych automayow perkusyjnych. Zaprogramuj tylko "dol" perkusji, czyli same "skory" - stope, tomy i werbel. Ale uwaga - wspolnie z perkusista! I potem ustaw perkusiscie same blachy i hihat, krzeslo z kocem do symulacji werbla, mocne sluchawki, dwa-trzy dowolne mikrofony - jeden na hh, drugi OH, albo OH stereo i niech perkusista nagra "gore". Efekty bardzo ciekawe i niezwykle naturalne.
... I potem ustaw perkusiscie same blachy i hihat, krzeslo z kocem do symulacji werbla, mocne sluchawki, dwa-trzy dowolne mikrofony - jeden na hh, drugi OH, albo OH stereo i niech perkusista nagra "gore"...
i ew. nastrój tę perkusję!
[addsig]
i ew. nastrój tę perkusję!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Nabyć EZdrummer albo BFD - jeśli dobrze napiszesz, to będzie dobrze
.
pozdr
[addsig]
Nabyć EZdrummer albo BFD - jeśli dobrze napiszesz, to będzie dobrze

pozdr
[addsig]
bębniarz
... albo napisz do Kuby Majerczyka.