Na poczatek Wesolych Swiat Wszystkim:)
Zastanawiam sie, a w zasadzie jestem przekonany do zamiany modulu na laptop. Dotychczas zapiswyalem perform w module jako piosenke i sterownikiem zmienialem kanaly tzn setup do przodu. Powiedzcie w co zainwestowac jako :stacje robocza", jaki program, ktory pozwalalby mi na tej czy podobnej zasadzie grac jak dotychczas? Sa to duze pieniadze a chcialbym je dobrze zainwestowac? Jeszcze jedno "madre pytanie" jaki kupic procesor efektow mam na mysli vst, ktory dzialalby jak wiekszosc sekcji efektow w module? Dodam tylko ze potrzebuje to tylko do gry, zadne nagrywanie, puszczane tracki itd. Tylko do grania jako modul. Pozdrawiam Vibra
Program do gry na żywo
Re: Program do gry na żywo
... Zastanawiam sie, a w zasadzie jestem przekonany do zamiany modulu na laptop. Dotychczas zapiswyalem perform w module jako piosenke i sterownikiem zmienialem kanaly tzn setup do przodu...
Można i tak choć to w sumie kiepski pomysł. Chyba, że ma się ok. 100 "performensów" (bo tyle wystarczy z okładem na np. weselisko) i świeżą swą pamięć
.
Znacznie lepiej mieć pod ręką "kawałek" sekwencera sprzętowego i wysyłać tylko króciutki SySex do zmiany ustawień modułu.
... Powiedzcie w co zainwestowac jako :stacje robocza", jaki program, ktory pozwalalby mi na tej czy podobnej zasadzie grac jak dotychczas?...
Podobnie pracuje praktycznie każdy programowy multitimbral. Wybierz sobie co chcesz, jest tego sporo.
...Jeszcze jedno "madre pytanie" jaki kupic procesor efektow mam na mysli vst, ktory dzialalby jak wiekszosc sekcji efektow w module? Dodam tylko ze potrzebuje to tylko do gry, zadne nagrywanie, puszczane tracki itd. Tylko do grania jako modul...
Tia, tyle, że aby się dowiedzieć co to za tajemniczy moduł to trza nam jeszcze zabecalować wróżce. Zwrócisz kasę?
[addsig]
Można i tak choć to w sumie kiepski pomysł. Chyba, że ma się ok. 100 "performensów" (bo tyle wystarczy z okładem na np. weselisko) i świeżą swą pamięć

Znacznie lepiej mieć pod ręką "kawałek" sekwencera sprzętowego i wysyłać tylko króciutki SySex do zmiany ustawień modułu.
... Powiedzcie w co zainwestowac jako :stacje robocza", jaki program, ktory pozwalalby mi na tej czy podobnej zasadzie grac jak dotychczas?...
Podobnie pracuje praktycznie każdy programowy multitimbral. Wybierz sobie co chcesz, jest tego sporo.
...Jeszcze jedno "madre pytanie" jaki kupic procesor efektow mam na mysli vst, ktory dzialalby jak wiekszosc sekcji efektow w module? Dodam tylko ze potrzebuje to tylko do gry, zadne nagrywanie, puszczane tracki itd. Tylko do grania jako modul...
Tia, tyle, że aby się dowiedzieć co to za tajemniczy moduł to trza nam jeszcze zabecalować wróżce. Zwrócisz kasę?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Jeśli już uparcie chcesz w ten sposób ,to moim zdaniem do twoich potrzeb najlepszy jest hypersonic 2. Możesz nim sterować z zewnątrz za pomocą komunikatów wysyłąnych przez keyboard. Ja próbowałem z Yamahą PSR 630 i wychodziło całkiem nieźle, nawet udawało się z autoakompaniamentem. Co do hosta to ci nie doradzę jaki na żywo najlepiej się spisze. Ja próbowałem na Cubase.
Jeżeli jednak masz wystarczjąco dużo kasy to kup lepiej Korga PA1X pro i unikniesz wielu kłopotów.
Jeżeli jednak masz wystarczjąco dużo kasy to kup lepiej Korga PA1X pro i unikniesz wielu kłopotów.
Zapomniałem jeszcze napisać że sam hypersonic nie potrzebuje hosta ale robił mi przy tym niespodzianki więc lepiej tego hosta użyć. Właśnie teraz próbowałem program chainer i na razie super.
Tu masz link do demówki chainera http://www.xpcmusic.pl/
Tu masz link do demówki chainera http://www.xpcmusic.pl/
Dlaczego upieram sie nad takim rozwiazaniem? Powodow jest kilka. Gram na MalletKacie, wiec cudwonie brzmiace klawiatury nie sa dla mnie rozwiazaniem tylko moduly. Z racji tego ze Kat jest "wibrafonem" chcialbym choc grac brzmieneim ktore go przymomina a nie imituje. Potrzebny jest sampler a to kolejny klocek itd. Ceny programow sa porownywalne do cen uzywanych instrumentow, przy dobrej karcie i systemie ktorego stabilnosc jest dobra mysle ze przytoczony Hypersonic polozy na lopatki mojego ROlanda JV. Natomiast nie wiem czy nie bylby potrzebny program "matka" w ktorym mozna bylo wszystko ustawic zapisac itd. Wiadomo ze to kosztuje, ale taki zawod, bedac np: lekarzem trzeba miec gabinet, muzyk musi miec instrument. Glowny problem to brak mozliwosci sprawdzenia tego wszystkiego np na Slasku a nie w stolicy.