Takie pytanie mnie naszło......czy w CUBASE 4 STUDIO (ten tańczy) jest normalna edycja nutowa?! Tzn. chcę ręcznie wpisać nutki, by potem mi zagrało z VSTi. Nie chce korzystać z klawiszy. Czy jest taka możliwość, że mogę elastycznie się posługiwać notacją jak w Sibelius lub Finale?!
[addsig]
Cubase 4 - da radę pracować jak w Finale lub Sibelius?
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Re: Cubase 4 - da radę pracować jak w Finale lub Sibelius?
Już od dawna można wstawiać nutki myszką w edytorze score Cubase.
Co wnim zmienisz /napiszesz to będzie widoczne m.in w oknie list .
Od Ciebie zależy która z metod wprowadzania zapisu midi bardziej Tobie odpowiada. Sam wiele fragmentów dopisywałem w score.
Ponoć w Cubase 4 score został udoskonalony, ale to sprawdzę gdy już go będę miał.
Co wnim zmienisz /napiszesz to będzie widoczne m.in w oknie list .
Od Ciebie zależy która z metod wprowadzania zapisu midi bardziej Tobie odpowiada. Sam wiele fragmentów dopisywałem w score.
Ponoć w Cubase 4 score został udoskonalony, ale to sprawdzę gdy już go będę miał.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO