Mackie Onyx 1220 + Fire Wire

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
AT/CD
Mackie Onyx 1220 + Fire Wire

Post autor: AT/CD » środa 15 lis 2006, 01:48

Witam
Mam pytanie:
Mam Mackie Onyxa 1220 +dedykowana do niego karta Fire Wire.
Mikser zainstalowany, system wszystko widzi i generalnie jest OK. Wszystko gra. Ale...

Włączam Cubase 4. Ogólnie Cubase współpracuje z mikserem i "gra", ale jest problem z nagrywaniem na "in".
Cubase "widzi" tylko 2 pierwsze wejścia. Wszystkie pozostałe są dla niego "inactive" i nie można tego zmienić.
Zatem jeśli chcę nagrać np. wokal, wpinam mic na pierwszy kanał i jest OK. Ale jeśli podepnę do pozostałych - nic z tego. Niby sygnał jest - co sygnalizują diody na mikserze, ale dźwięk nie zostaje nagrany.

Podobna sytuacja jest na Cubase SX3, z tym, że w Device control program "widzi" wszystkie kanały - ale na widzeniu sprawa się kończy.

Sorry za nieco chaotyczny opis. Starałem się jak mogłem. czy ktoś miał podobny problem?
Aha, cubase'y są legalne (mikser też :)
Ściągnąłem sobie w pdf-e Troubleshooting ze strony Mackiego, ale o tym problemie akurat nic nie napisali

Awatar użytkownika
a_tech

Re: Mackie Onyx 1220 + Fire Wire

Post autor: a_tech » środa 15 lis 2006, 12:21

A dodałeś szyny wejściowe w VSTConections ? bo zazwyczaj domyślnie jest jedna szyna stereofoniczna z pierwsza para wejść.

ODPOWIEDZ