Roland A90

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kozpaw
Roland A90

Post autor: kozpaw » piątek 13 paź 2006, 09:58

Witam
Mam pytanie odnośśnie masterkeyboardu ROLAND A90
Chodzi mi dokładnie o to co sądzicie na jego temat.
Chcę go wykorzystywać do gry na żywo i teram mam kilka pytań
Jeżeli podłączę do niego cztery moduły każdy w inny out to czy one będą pracować niezależnie?? czy naprzykłąd mogę sobie zrobić performance w którym wykorzystam wszystkie te moduły jednocześnie np na podziały.
Czy jeżeli będzie to możliwe to czy jest jakaś możliwość zaprogramowania potencjometrów na pulpicie klawiatury tak żeby można je było wykorzystać jako volume dla poszczególnych modułów (chodzi o to żeby moduły stały sobie gdzieś obok i żebym niemusiał do nich sięgać jeśli zajdzie ptrzeba podgłośnienia lub przyciszenia) przypominam że chodzi mi o grę na żywo.
Pozdrawiam
Klawiszowiec

kozpaw

Re: Roland A90

Post autor: kozpaw » piątek 13 paź 2006, 11:56

...Witam
Mam pytanie odnośśnie masterkeyboardu ROLAND A90
Chodzi mi dokładnie o to co sądzicie na jego temat.
Chcę go wykorzystywać do gry na żywo i teram mam kilka pytań
Jeżeli podłączę do niego cztery moduły każdy w inny out to czy one będą pracować niezależnie?? czy naprzykłąd mogę sobie zrobić performance w którym wykorzystam wszystkie te moduły jednocześnie np na podziały.
Czy jeżeli będzie to możliwe to czy jest jakaś możliwość zaprogramowania potencjometrów na pulpicie klawiatury tak żeby można je było wykorzystać jako volume dla poszczególnych modułów (chodzi o to żeby moduły stały sobie gdzieś obok i żebym niemusiał do nich sięgać jeśli zajdzie ptrzeba podgłośnienia lub przyciszenia) przypominam że chodzi mi o grę na żywo.
Pozdrawiam...

czy nikt naprawdę niezna tego instrumentu ?
Klawiszowiec

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 13 paź 2006, 17:48

Widziałem, że "Jabłko" z Poluzjantów gra na nim. Może sprubój znaleźć kontakt do niego.

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » piątek 13 paź 2006, 18:02

...Widziałem, że "Jabłko" z Poluzjantów gra na nim. Może sprubój znaleźć kontakt do niego....
Z tego co widziałem na koncercie Depeche Mode w 2001, także Peter Gordeno używał A90 jako podstawowego masterkeyboardu...,

podejrzewam, że spełni Twoje wymagania

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 13 paź 2006, 22:10

...także Peter Gordeno używał A90...
Oooo, widzisz! To może lepiej z nim się skontaktować A tak poważnie, nie wiem, czy nawet oni będą znali odpowiedź na te pytania. Może najlepiej po prostu skontaktować się z "rolandpolska", albo poszukać instrukcji do A90. Sam się zastanawiam, co by z tego wyszło...

medicus1313

Post autor: medicus1313 » czwartek 25 sty 2007, 21:17

......także Peter Gordeno używał A90...
Oooo, widzisz! To może lepiej z nim się skontaktować A tak poważnie, nie wiem, czy nawet oni będą znali odpowiedź na te pytania. Może najlepiej po prostu skontaktować się z "rolandpolska", albo poszukać instrukcji do A90. Sam się zastanawiam, co by z tego wyszło......
A JA WIDZIAŁEM JAK GRAŁ NA NIM RUBIK 3 DNI TEMU W TVP

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 25 sty 2007, 21:54

...Jeżeli podłączę do niego cztery moduły każdy w inny out to czy one będą pracować niezależnie??
czy naprzykłąd mogę sobie zrobić performance w którym wykorzystam wszystkie te moduły jednocześnie np na podziały.
Czy jeżeli będzie to możliwe to czy jest jakaś możliwość zaprogramowania potencjometrów na pulpicie klawiatury tak żeby można je było wykorzystać jako volume dla poszczególnych modułów (chodzi o to żeby moduły stały sobie gdzieś obok i żebym niemusiał do nich sięgać jeśli zajdzie ptrzeba podgłośnienia lub przyciszenia) przypominam że chodzi mi o grę na żywo...

Yes, yes, yes
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ