Stojaki pod monitory

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Leff
Stojaki pod monitory

Post autor: Leff » środa 11 paź 2006, 12:09

Gdzie można kupić solidne statywy pod monitory odsłuchowe? Jakie najlepiej? Na czym stawiacie Wasze monitory?
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
zwierzu

Re: Stojaki pod monitory

Post autor: zwierzu » środa 11 paź 2006, 13:43

...Gdzie można kupić solidne statywy pod monitory odsłuchowe? Jakie najlepiej? Na czym stawiacie Wasze monitory?
Pozdrawiam - Leff...
Na allegro coś tam mają. Przymierzam się do zakupu. mMoże ktoś już korzystał? Do tej pory stawiałem moje B2031A (kobyłki w sumie) na zwykłych statywach kolumnowych, na które kupiłem u Ostrowskiego coś takiego i zamocowałem na wierzch deseczkę o wymiarach podstawy monitorów. Sprawdza się jak coś robisz w terenie. W domu średnio estetycznie i funkcjonalnie.
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » środa 11 paź 2006, 13:48

uwaga techniczna
W wyszukiwarkę allegro wpisz: standy

abproject

Post autor: abproject » środa 11 paź 2006, 14:06

...
Ja wlasnie zamowilem z allegro, dokladnie zleciłem zrobienie... podalem wymiary itd. Calosc jest solidnie zrobiona spawy niewidoczne, na 4 rurach kazdy stand,kolce w zestawie... waga jednego u mnie ok 20 kg.

Koszt 350 zł...w sklepie przeszło 1 tys.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » środa 11 paź 2006, 14:28

...Gdzie można kupić solidne statywy pod monitory odsłuchowe? Jakie najlepiej? Na czym stawiacie Wasze monitory?
Pozdrawiam - Leff...
Jak idziesz na maxa w oszczędności, a piły i wiertarki nie brakuje, to polecam wykonanie standów samemu - z drewna.
Ja tak zrobiłem, podszlifowałem,pobejcowałem, polakierowałem, wypucowałem i niejeden audiofil dałby sobie wkręcić, że to firmowe statywy za 30 tysi...... hi hi
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Rafals

Post autor: Rafals » środa 11 paź 2006, 14:44

......
Ja wlasnie zamowilem z allegro, dokladnie zleciłem zrobienie... podalem wymiary itd. Calosc jest solidnie zrobiona spawy niewidoczne, na 4 rurach kazdy stand,kolce w zestawie... waga jednego u mnie ok 20 kg.

Koszt 350 zł...w sklepie przeszło 1 tys....
czy mozesz podać namiar na ta firme z allegro?

maczeta

Post autor: maczeta » środa 11 paź 2006, 14:50

Jak idziesz na maxa w oszczędności, a piły i wiertarki nie brakuje, to polecam wykonanie standów samemu - z drewna.
Ja tak zrobiłem, podszlifowałem,pobejcowałem, polakierowałem, wypucowałem i niejeden audiofil dałby sobie wkręcić, że to firmowe statywy za 30 tysi...... hi hi...

..Statywy powinny być ciężkie i solidne z kolcami więc ja bym się nie nabrał ...hi...hi...

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » środa 11 paź 2006, 14:54

Nie lepiej iść do firmy "Meble na wymiar"? Mi zrobili za 200 zł dwie sztuki z regulacja wysokości.

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » środa 11 paź 2006, 16:00

...Nie lepiej iść do firmy "Meble na wymiar"? Mi zrobili za 200 zł dwie sztuki z regulacja wysokości....
Dałeś im własny projekt czy sami zaproponowali? Masz opcję żeby wrzucić gdzieś fotkę tych standów? bom ciekaw. regulacja wysokości to dość ważny parametr

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » środa 11 paź 2006, 16:28

Projektu szczegółowego nie było. Powiedziałem jaka wysokość, jaka podstawa, kolor i do czego ma to słuzyć. Reszty się domyslili. Fotek nie mam niestety.

ODPOWIEDZ