Synchronizacja Adobe Audition z Cubase

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
SoundM@ker
Synchronizacja Adobe Audition z Cubase

Post autor: SoundM@ker » wtorek 05 wrz 2006, 16:33

Witajcie!
Czy jest szansa, aby w jednym komputerze zsynchronizować ze sobą dwa programy (w tym przypadku Adobe Audition z Cubase'm) mając tylko jedną kartę (Audiophile 2496) i jeśli tak to jak to zrobić?

z góry dziękuję i pozdrawiam...
maciek

Awatar użytkownika
Groch

Re: Synchronizacja Adobe Audition z Cubase

Post autor: Groch » wtorek 05 wrz 2006, 17:58

Typowy prblem z AA... Pewnie w nim masz audio i chcesz to połączyć z vsti z Cubasa... ReWire tylko, o ile te programy mają taką opcję.

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » środa 06 wrz 2006, 02:22

...Typowy prblem z AA... Pewnie w nim masz audio i chcesz to połączyć z vsti z Cubasa... ReWire tylko, o ile te programy mają taką opcję....
Absurd, każdy współczesny DAW lub sekwencer MIDI/Audio da się sprzęgnąć w duecie wykorzystując SMPTE Code, MIDI Time Code lub MIDI Machine Control i konfigurację master/slave. Adobe Audition v.1 podporządkuje się pod SMPTE w roli Slave, zatem Cubase powinien emitować kod czasowy w roli Master. Szczególy w Help (AA: MIDI/SMPTE, Cubase SX: Synchronisation) ...

MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
B.J.

Post autor: B.J. » środa 06 wrz 2006, 11:00

Zapomnij o ReWire tych dwóch programów nie podłączysz ponieważ tylko Reason może byś slavem (chyba, że coś się zmieniło odkąd BAWIŁEM się Rewire bo tak naprawde średnio się z tym pracuje). A tak naprawde nie wiem po co chcesz sprzęgać ze sobą dwa programy to bynajmniej nie przyspieszy pracy komputera. Moim zdaniem lepiej zrobić coś w jednym i exportować do drugiego sam tak robie może nie jest to specjalnie wygodne, ale na pewno nie jest też specjalnie czasochłonne
)))-------D'n'B-------->

SoundM@ker

Post autor: SoundM@ker » środa 06 wrz 2006, 11:02

Bardzo dziękuję za odpowiedzi! Już zabieram sie do "grzebania" w HELP'ach

pozdrawiam
maciek

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 15 wrz 2006, 11:57

...Absurd, każdy współczesny DAW lub sekwencer MIDI/Audio da się sprzęgnąć w duecie wykorzystując SMPTE Code, MIDI Time Code lub MIDI Machine Control i konfigurację master/slave...
Przepraszam, nie wiedziałem o tym. Tej funkcji nie dotykałem jeszcze i nie wiedziałem do czego służy. A czy CEP 2.0 mozna uznać za współczesny?;) Spróbowałbym go połączyć z Sonarem LE.

ODPOWIEDZ