juz nazbieralo sie tego przez ostatnie lata dlubania dla znajomych, kumpli i "domu kultury"
bardzo chce zrobic material demo, CV i list motywacyjny juz jest, najlepsze wg mnie utwory juz sa wybrane...no ale nie wiem jak zabrac sie za demo.
to nie plyta pop/rock. to ilustacje, klimaty, spokoj, bez slow i wokalisty, troche elektroniki
cale utwory? pogrupowac np 1spokojne 2 ilustracje teatralne...
jak ci tzw" najwazniejsi" co przesluchuja plyty do tego podchadza..jak juz daj Boze odsluchuja twoje demo?
sporo pytan a tylko jedna odpowiedz jak na dzisiaj : CHCE TO JAKOS RZECZOWO ZROBIC! w koncu...
ps. oszczedzcie sobie zlosliwosci
ps2 od PEWU zniose wszystko i nawet na to czekam
Demo muzyki ilustracyjnej/teatralnej
musze zaczac traktowac siebie powazniej
Re: Demo muzyki ilustracyjnej/teatralnej
...sporo pytan a tylko jedna odpowiedz jak na dzisiaj : CHCE TO JAKOS RZECZOWO ZROBIC! w koncu...
To może to i dalej Ci w czymś pomoże?
[addsig]
To może to i dalej Ci w czymś pomoże?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
tez m.in. w tym robie i z tego co wiem to akurat w tym przypadku ogólne demo jest troche psu na bude :)
najperw kontakty, pozniej wiedza o nadchodzacym projekcie, a pozniej odpowiednio dobrane demo.
JESLI DEMO ma miec charakter portfolio, to zrób je jak opowieść (wiesz o co mi chodzi skoro pracujesz w ilustracyjnej), rada pochodzi z miejscowości Rozbitek pod POZNANIEM gdzie bywa i wyklada sam J.P.Kaczmarek, o tym tez wspominal p.Tarkowski (postac tyz w filmie znana)
to w kwestii organizacyjnej
a reszta - PRECELLI wyslal doskonaly link
najperw kontakty, pozniej wiedza o nadchodzacym projekcie, a pozniej odpowiednio dobrane demo.
JESLI DEMO ma miec charakter portfolio, to zrób je jak opowieść (wiesz o co mi chodzi skoro pracujesz w ilustracyjnej), rada pochodzi z miejscowości Rozbitek pod POZNANIEM gdzie bywa i wyklada sam J.P.Kaczmarek, o tym tez wspominal p.Tarkowski (postac tyz w filmie znana)
to w kwestii organizacyjnej
a reszta - PRECELLI wyslal doskonaly link

To może wypowiem się jako osoba przesłuchująca takie płyty. Wszystkie demówki zanim trafią do reżysera jako propozycja muzyki do spektaklu przechodza przez moje ręce.
Trcohę tych płyt przychodzi do nas i zasada jest prosta. Musisz pokazać się z jak najlepszej strony. Nie muszą to byc całe utwory, chodzi o to by zorientowac się w klimacie jaki tworzysz, więc staraj się zaprezentować całe spektrum swoich zainteresowań. Warto by jakość nagrania nie utrudniała odbioru, aczkolwiek nie jest to najistotniejszy element. I co więcej... Próbuj. Jak nie wyślesz, to nikt do Ciebie sam nie pzryjdzie :)
Pozdr. JA
Trcohę tych płyt przychodzi do nas i zasada jest prosta. Musisz pokazać się z jak najlepszej strony. Nie muszą to byc całe utwory, chodzi o to by zorientowac się w klimacie jaki tworzysz, więc staraj się zaprezentować całe spektrum swoich zainteresowań. Warto by jakość nagrania nie utrudniała odbioru, aczkolwiek nie jest to najistotniejszy element. I co więcej... Próbuj. Jak nie wyślesz, to nikt do Ciebie sam nie pzryjdzie :)
Pozdr. JA
www.surogat.pl
dzieki wszystkim i biore sie do roboty.
wish me good luck! :)
ps. udanego poczatku sezonu artystycznego wszystkim! Redakcji rowniez! (oczywiscie)
wish me good luck! :)
ps. udanego poczatku sezonu artystycznego wszystkim! Redakcji rowniez! (oczywiscie)
musze zaczac traktowac siebie powazniej