Zasilanie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
sql
Zasilanie

Post autor: sql » czwartek 29 cze 2006, 21:49

Szanowni Koledzy.

Mam pytanie natury ...zasilajaco-elektrycznej.

Jakie sa szanse ze zakupione w USA urzadzenie (modul brzmieniowy firmy AKAI ) ze specyfikacja napiecia zasilania AC 120 [v] ,60 [Hz]
bede mogl uruchohomic na europejskim standardzie 220 [v],50 [Hz] ?

(modul ten nieposiada znanego z komputerowych sasilaczy przelacznika...bo niby dlaczego mialby ;)

Tzn. chodzi mi konkretnie o to, czy istnieje na rynku przetwornice pradowe, ktore mozna bylo by wpiac pomiedzy gniazdko europejskie a urzadzenie o standarcie US.

Jesli nie ma takiej mozliwosci, to moze zna ktos namiary na fachowcow,ktorzy podjeli by sie wymiany trnasformatora (o ile tylko na tym sie konczy- na plycie urzadzenia wystepuje spora ilosc bezpiecznikow topikowych o maxymalnym obciazeniu 125[V],1[A] :(

Na koniec jeszcze jedno pytanie....Jak radza sobie z tym problemem europejscy muzycy kiedy wyruszaja w trase do USA i odwrotnie ?

dziekuje za wszelkie sugestie,namiary
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sroka

Re: Zasilanie

Post autor: Sroka » piątek 30 cze 2006, 00:08

...Szanowni Koledzy.

Mam pytanie natury ...zasilajaco-elektrycznej.

Jakie sa szanse ze zakupione w USA urzadzenie (modul brzmieniowy firmy AKAI ) ze specyfikacja napiecia zasilania AC 120 [v] ,60 [Hz]
bede mogl uruchohomic na europejskim standardzie 220 [v],50 [Hz] ?

(modul ten nieposiada znanego z komputerowych sasilaczy przelacznika...bo niby dlaczego mialby ;)

Tzn. chodzi mi konkretnie o to, czy istnieje na rynku przetwornice pradowe, ktore mozna bylo by wpiac pomiedzy gniazdko europejskie a urzadzenie o standarcie US.

Jesli nie ma takiej mozliwosci, to moze zna ktos namiary na fachowcow,ktorzy podjeli by sie wymiany trnasformatora (o ile tylko na tym sie konczy- na plycie urzadzenia wystepuje spora ilosc bezpiecznikow topikowych o maxymalnym obciazeniu 125[V],1[A] :(

Na koniec jeszcze jedno pytanie....Jak radza sobie z tym problemem europejscy muzycy kiedy wyruszaja w trase do USA i odwrotnie ?

dziekuje za wszelkie sugestie,namiary
pozdrawiam...
May problem
Juz na samym greenpoincie mozna nabyc transformator obnizajacy napiecie z 220V na 110V.
Takze w RadioShack, Circuitcity, best buy,.
Firma tatarek w polsce takze robi takie transformatory.
tatarek
radio shack

pozdrawiam, sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

ODPOWIEDZ