Sonar i Pro Audio - problem z MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Marek
Sonar i Pro Audio - problem z MIDI

Post autor: Marek » wtorek 02 maja 2006, 00:52

Proszę o pomoc

Czy istnieje prosta metoda na rozbicie ścieżki perkusyjnej midi na wiele ścieżek, które zawierałyby tylko po jednej wysokości nut (instrumentów perkusyjnych)

Kiedyś używałem Cubase i tam jest to banalnie proste, od kilku lat używam Pro Audio 9 i robiłem to zawsze na piechotę.

Teraz zakupiłem 3 instrumenty wirtualne i nadszedł czas na przeście na Sonara5 lub bo mam jeszcze gdzieś w pudle oryginalny klucz do atarynkowego Cubase 3 Score na Cubase SX.

Pomóżcie bo to chyba jedyna rzecz , która mnie denerwuje w moim Cakewalku i mam z tego powodu dylemat.
Jestem człowiekiem który jeżeli zna odpowiedź na Twoje pytanie z pewnością nie zostawi cię w potrzebie :D

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Sonar i Pro Audio - problem z MIDI

Post autor: Dobmatt » wtorek 02 maja 2006, 02:13

Oczywiscie jest na to sposob. W starszych wersjach Cakewalka robiła to jedna z aplikacji CAL, w Sonarze zajmuje się tym jakas wtyczka efektowa MIDI ...

MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

ODPOWIEDZ