Pojemniki na kotły ?
Jakie są przeciwskazania uzycia mikrofonów pojenosciowych na tomy i werbel? Czy ktos tak robi? Jesli nie to dlaczego?
Re: Pojemniki na kotły ?
...Jakie są przeciwskazania uzycia mikrofonów pojenosciowych na tomy i werbel? Czy ktos tak robi? Jesli nie to dlaczego?...
nie używaj pojemności na tomy i werbel,
1.problem z przesłuchami, separacją /pojemności są za czułe /
2.są delikatniejsze - perkusista może go łatwiej uszkodzić
3.są droższe od dynamików.:)
Generalnie efekt nie będzie dobry.
nie używaj pojemności na tomy i werbel,
1.problem z przesłuchami, separacją /pojemności są za czułe /
2.są delikatniejsze - perkusista może go łatwiej uszkodzić
3.są droższe od dynamików.:)
Generalnie efekt nie będzie dobry.
gram, śpiewam zawodowo. nagrywanie to moja pasja :)
...Jakie są przeciwskazania uzycia mikrofonów pojenosciowych na tomy i werbel? ...
Nie ma. To czysta oszczędność śladów. Na jednej ścieżce tomu miałbyś całe bębny;)
Nie ma. To czysta oszczędność śladów. Na jednej ścieżce tomu miałbyś całe bębny;)
ale chwila panowie :>
z tego co wiem nawet firma AKG wypuscila serie mikrofonow dedykowanych do tomow, i sa to pojemnosciowki.
po prostu zalezy jakies masz, jezeli jakies wszechstronne to raczej daj sobie spokoj, a jezeli dedykowane do nagrywania bebnow to dlaczego nie.
np akc c418
http://akg.com/products/powerslave,mynodeid,186,id,275,pid,275,_language,EN.html
z tego co wiem nawet firma AKG wypuscila serie mikrofonow dedykowanych do tomow, i sa to pojemnosciowki.
po prostu zalezy jakies masz, jezeli jakies wszechstronne to raczej daj sobie spokoj, a jezeli dedykowane do nagrywania bebnow to dlaczego nie.
np akc c418
http://akg.com/products/powerslave,mynodeid,186,id,275,pid,275,_language,EN.html
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Jest kilka typow takich mikrofonow pojemnosciowych do bebnow.
Nie mialem okazji probowac AKG, o ktorych piszesz, wiec niewiele powiem. Co do tych "zwyklych" modeli, to na kotly niekiedy stosowalo sie AKG C414. Niekiedy sie sprawdzaja dla typowo akustycznych brzmien (jazz itp.). Podobnie jest z instrumentami perkusyjnymi - tu takze C414 niekiedy jest stosowany. Jednak szczerze mowiac dawno takiego rozwiania nie widzialem ani sam nie stosowalem (no, moze poza 'przeszkadzajkami')
Jest kilka typow takich mikrofonow pojemnosciowych do bebnow.
Nie mialem okazji probowac AKG, o ktorych piszesz, wiec niewiele powiem. Co do tych "zwyklych" modeli, to na kotly niekiedy stosowalo sie AKG C414. Niekiedy sie sprawdzaja dla typowo akustycznych brzmien (jazz itp.). Podobnie jest z instrumentami perkusyjnymi - tu takze C414 niekiedy jest stosowany. Jednak szczerze mowiac dawno takiego rozwiania nie widzialem ani sam nie stosowalem (no, moze poza 'przeszkadzajkami')
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!