Do speców od wzmaków lampowych

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Ja-cek
Do speców od wzmaków lampowych

Post autor: Ja-cek » piątek 06 sty 2006, 10:31

Czołem :)

Jako że padł mi całkiem mój wzmacniacz musze się rozejrzeć za czyms innym, a że nie moge teraz kupic nic nowego to znalazłem u siebie w biurze cos takiego: Wzmacniacz lampowy 2x mono (każdy kanał jest na dwóch el34 i dwóch ecc83. I teraz mam takie pytanko, czy przerobic go całkiem, czyli wykorzystać tylko transformatory (o nie najtrudniej zwykle jest) i lampy, czy może jakoś przerobić ten układ na 1x mono (potrzebuje go do gitary)

Czy ktos ma dostep do ciekawych schematów wzmacniaczy lampowych w celach poglądowych?

Pozdr JA
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
ast

Re: Do speców od wzmaków lampowych

Post autor: ast » piątek 06 sty 2006, 10:51

...Czołem :)

Jako że padł mi całkiem mój wzmacniacz musze się rozejrzeć za czyms innym, a że nie moge teraz kupic nic nowego to znalazłem u siebie w biurze cos takiego: Wzmacniacz lampowy 2x mono (każdy kanał jest na dwóch el34 i dwóch ecc83. I teraz mam takie pytanko, czy przerobic go całkiem, czyli wykorzystać tylko transformatory (o nie najtrudniej zwykle jest) i lampy, czy może jakoś przerobić ten układ na 1x mono (potrzebuje go do gitary)

Czy ktos ma dostep do ciekawych schematów wzmacniaczy lampowych w celach poglądowych?

Pozdr JA...

www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom - (prawie) wszystko o konstruowaniu lampowych wzmacniaczy gitarowych.

strona dostępna również pod adresem www.tubeamps.prv.pl
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » piątek 06 sty 2006, 11:21

Dzięki :)

cosik tam się znalazło, ale dalej nie wiem, czy przerabiac to co mam, czy zbudowac od nowa.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » piątek 06 sty 2006, 11:34

Ja bym po prostu wykorzystał jedną 'połówkę' i dobudował do niej któryś z preampów gitarowych. 50W to całkiem sporo jak na gitarę.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

ODPOWIEDZ