Konfiguracja EMU 1820 pod Audobe Audition
Mam następujący problem: nie wiem jak skonfigurowac karte Emu 1820 w Audobe Audition, tzn. nie wiem jak aktywować dostępne wejscia zeby były dostępne w sesji (ten sam problem mam w Cubase SX2), w Patchmix'ie są niby dostępne, ale AA widzi tylko 2 wejscia (ogólnie jest ich 16: 8 analogowych i 8 cyfrowych), w serwisie powiedziano mi, ze to wina starych sterowników i doradzono bym je zaktualizował, niestety to nie pomogło.Prosze o pomoc.
Re: Konfiguracja EMU 1820 pod Audobe Audition
...Mam następujący problem: nie wiem jak skonfigurowac karte Emu 1820 w Audobe Audition, tzn. nie wiem jak aktywować dostępne wejscia zeby były dostępne w sesji (ten sam problem mam w Cubase SX2), w Patchmix'ie są niby dostępne, ale AA widzi tylko 2 wejscia (ogólnie jest ich 16: 8 analogowych i 8 cyfrowych), w serwisie powiedziano mi, ze to wina starych sterowników i doradzono bym je zaktualizował, niestety to nie pomogło.Prosze o pomoc....
temat juz poruszany
o ile w Cubase musisz skonfigurowac wejscia w zakladce VST_Input, to w AA niestety nei zobaczysz wiecej niz jedno wejscie stereo (A.A nie pracuje w Asio) a mikser w EMU pracuje tylko w asio. tak wiec na chwile obecna mozesz do A.A zapuscic tylko to co w mikserze EMU puszczasz na WAVE_HOST.
mam emu1212m i mam ten sam problem, dlatego z utesknieniem czekam na nowa wesje A.A. ktora byc moze bedzie obslugiwac ASIO
pozdrawiam
temat juz poruszany
o ile w Cubase musisz skonfigurowac wejscia w zakladce VST_Input, to w AA niestety nei zobaczysz wiecej niz jedno wejscie stereo (A.A nie pracuje w Asio) a mikser w EMU pracuje tylko w asio. tak wiec na chwile obecna mozesz do A.A zapuscic tylko to co w mikserze EMU puszczasz na WAVE_HOST.
mam emu1212m i mam ten sam problem, dlatego z utesknieniem czekam na nowa wesje A.A. ktora byc moze bedzie obslugiwac ASIO
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
dopisek:
tak wlasnie szukam sobie w necie, i moze ktos mi cos wyjasnic, co to niby jest ?
http://www.oprogramowaniekomputerowe.pl/
czyzby juz wyszla wersja 2.0 ?
na oficjalnej stronie nic nie ma,
jedynie co podpada, to ze pudełko na zdjeciu i tak jest od wersji 1.5
to pocholere ktos ja nazywa 2.0 , czyzby tani chwyt reklamowy ?
pozdrawiam
tak wlasnie szukam sobie w necie, i moze ktos mi cos wyjasnic, co to niby jest ?
czyzby juz wyszla wersja 2.0 ?
na oficjalnej stronie nic nie ma,
jedynie co podpada, to ze pudełko na zdjeciu i tak jest od wersji 1.5
to pocholere ktos ja nazywa 2.0 , czyzby tani chwyt reklamowy ?
pozdrawiam
zadzwonilem do tej firmy i okazalo sie ze jest nowy Adobe Audition oznaczony numerkiem 2.0
i faktycznie na niemieckich sklepach tez juz pojawia sie w cennikach.
Jedynie czege niemozna sie narazie doszukac to jakiejkolwiek informacji na ten temat, nie wspominajac o specyfikacje technicnych, na stronie producenta.
Tak wiec, jak ktos bedzie cos wiedzial to piszcie.
Mnie interesuja glownie 2 sprawy:
- praca na sterownikach ASIO
- lepsze wsparcie dla VST
Pozdrawiam
i faktycznie na niemieckich sklepach tez juz pojawia sie w cennikach.
Jedynie czege niemozna sie narazie doszukac to jakiejkolwiek informacji na ten temat, nie wspominajac o specyfikacje technicnych, na stronie producenta.
Tak wiec, jak ktos bedzie cos wiedzial to piszcie.
Mnie interesuja glownie 2 sprawy:
- praca na sterownikach ASIO
- lepsze wsparcie dla VST
Pozdrawiam
Chociaż gościu w serwisie, mówił mi ze wszystkie wejscia powinno być widać nawet w Cool Edit 2, sprzedawcy chyba lubią wprowadzać w błąd

...Chociaż gościu w serwisie, mówił mi ze wszystkie wejscia powinno być widać nawet w Cool Edit 2, sprzedawcy chyba lubią wprowadzać w błąd
...
Co to za serwis???? On po prostu nie wie, co mówi. Jasne, że możesz wykorzystać wszystkie wejścia karty, ale możesz przekierować je jedynie do jednego kanału stereo w Adobe/CoolEd, czyli maks. 2 kanały mono. Kropka. W wersji 2.0 może to się zmieni, miejmy nadzieję.

Co to za serwis???? On po prostu nie wie, co mówi. Jasne, że możesz wykorzystać wszystkie wejścia karty, ale możesz przekierować je jedynie do jednego kanału stereo w Adobe/CoolEd, czyli maks. 2 kanały mono. Kropka. W wersji 2.0 może to się zmieni, miejmy nadzieję.
miejmy nadzieje ze moze w koncu gdzies pojawi sie specyfikacja wersji 2.0
Zaczynam sie troche denerwowac
Greetings
Zaczynam sie troche denerwowac
Greetings
Co to za serwis???? On po prostu nie wie, co mówi. Jasne, że możesz wykorzystać wszystkie wejścia karty, ale możesz przekierować je jedynie do jednego kanału stereo w Adobe/CoolEd, czyli maks. 2 kanały mono. Kropka. W wersji 2.0 może to się zmieni, miejmy nadzieję....
Nie wiem jak działa karta EMU 1820 ale w trybie "Multitrack" AA1,5 ustawia się "In" i wtedy powinno dać sie skonfigurować wejscia karty. W każdym razie i w INCA88 i w ESP1010 daje się nagrywać i odtwarzać wielokanałowo...
Nie wiem jak działa karta EMU 1820 ale w trybie "Multitrack" AA1,5 ustawia się "In" i wtedy powinno dać sie skonfigurować wejscia karty. W każdym razie i w INCA88 i w ESP1010 daje się nagrywać i odtwarzać wielokanałowo...
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
-
...dopisek:
LOL! A zwróciłeś uwagę na dwie rzeczy:
1. Na widocznym obrazku jest napisane: Adobe Audition 1.5
2. Kategoria: Programy graficzne
Po prostu świetne
LOL! A zwróciłeś uwagę na dwie rzeczy:
1. Na widocznym obrazku jest napisane: Adobe Audition 1.5
2. Kategoria: Programy graficzne
Po prostu świetne