Mam takie pytanie..mógłby mi ktoś w prosty sposób wyjaśnić w jaki sposób robi się automatykę efektów?
Chodzi mi o zaprogramowanie efektu tak, abym mogł sterować nim w czasie i przestrzeni.
Na przykład - jakis delay, który w czasie przechodzi z lewego kanału do prawego i odwrotnie, przy tym jest filtrowany co jakis czas equalizerem na przyklad...
Przymierzam sie do zakupu Samplitude, strasznie dobrze pracuje mi się na tym programie. Gdyby ktoś z forumowiczów uzytkował ten program i miał do czynienia z automatyką - byłbym niezmiernie wdzieczny za podpowiedz..
Samplitude - automatyka efektów
eee tamm
Re: Samplitude - automatyka efektów
przykładowo mozna to zrobić tak:
powiedzmy że masz na danym śladzie wpięty jakiś delay i korektor (wtyczki koniecznie vst - gdyż efekty pokładowe samplitude nie podlegają automatyce) w wejscia insertowe.
klikasz prawym klawiszem myszy w obrebie tego śladu i z menu kontekstowego wybierasz "Midi Controllers/VST Automation..."
pojawi sie okno, w którym deklarujesz ktore parametry. której wtyczki mają być poddane automatyce.
następnie na sladzie pojawią sie kolorwe krzywe obrazujące aktualne połozenie gałek. następnie możesz je wyedytować recznie (myszką) przy pomocy narzedzia "Object and Curves Mode" lub po prostu nagrac automatyke w czasie rzeczywistym puszczając PLAY i kręcąc gałami - wtedy nusi być zaznaczona opcja "record/update MIDI controller curves on this track while playing".
Dzieki stary....jutro przetestuję - o wynikach poinformuję..uwielbiam tę przestrzeń :D
eee tamm
Piechnik - jak możesz odezwij sie do mnie na gg..jeśli ktośjeszcze używa Samlitude poproszę równiez...
gg 3897692
gg 3897692
eee tamm