Sonar5 czy Cubase SX3?
Mam zamiar wybrać się na zakupki, nie małe! Co polecacie Sonara5, czy Cubase SX3? Znam obydwa z wczesniejszych wersji, ale już sam nie wiem.
Re: Sonar5 czy Cubase SX3?
...Mam zamiar wybrać się na zakupki, nie małe! Co polecacie Sonara5, czy Cubase SX3? Znam obydwa z wczesniejszych wersji, ale już sam nie wiem.
...
to w czym najwygodniej się pracuje, Tobie oczywiście
...
to w czym najwygodniej się pracuje, Tobie oczywiście
...Mam zamiar wybrać się na zakupki, nie małe! Co polecacie Sonara5, czy Cubase SX3? Znam obydwa z wczesniejszych wersji, ale już sam nie wiem.
...
Obydwa są znakomite. Znam Sonara 4 (demo jest dostępne). Pracowało mi się na nim rewelacyjnie. Prosty i logiczny, a przede wszystkim przzyjazny interfejs. Właśiwości muzyczne udowodnił Pan M. Dobrski, działają tak samo.
...
Obydwa są znakomite. Znam Sonara 4 (demo jest dostępne). Pracowało mi się na nim rewelacyjnie. Prosty i logiczny, a przede wszystkim przzyjazny interfejs. Właśiwości muzyczne udowodnił Pan M. Dobrski, działają tak samo.
Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
CUBASE SX istnieje duzo dluzej jak Sonar i masle ze jest to wazny aspekt .Sonar ma nowe ciekawe instrumenty i efekty no niewiem .Ogolnie powinno to zalezec od tego co Ty wolisz bo 1.znajomi tez maja dany program i mozna wymieniac projekty 2.Jezeli masz hardware to czy mozesz ja podlaczyc w danym programie (np.uzywac jako VST)
......
Trudna sprawa wyboru. To prawda ze SX istnieje dlużej, ale znowu
Sonar v5 ma lepsze efekty i lepsza frezowanie, wyswietla sciezkie
jako audio, a SX nie. Znowu SX v3 ma funkcję pracy, cos jak
na paternach, a cena obydwu jest podobna.
Trudna sprawa wyboru. To prawda ze SX istnieje dlużej, ale znowu
Sonar v5 ma lepsze efekty i lepsza frezowanie, wyswietla sciezkie
jako audio, a SX nie. Znowu SX v3 ma funkcję pracy, cos jak
na paternach, a cena obydwu jest podobna.
wyswietla sciezkie jako audio, a SX nie.
Nie znam Sonara - co to oznacza konkretnie?
Dziekuje.
Dziekuje.
... wyswietla sciezkie jako audio, a SX nie.
Dziekuje....
To znaczy ze po wybraniu freeze danego Dxi lub Vsti, w miejscu
gdzie jest track instumentu, pojawia sie sciezka audio. W Cubase aby tak bylo, dana sciezke sie exportuje, a potem importuje do programu. W Sx nawet w wersji 3 funkcja feeze tego nie ma - a szkoda.
Dziekuje....
To znaczy ze po wybraniu freeze danego Dxi lub Vsti, w miejscu
gdzie jest track instumentu, pojawia sie sciezka audio. W Cubase aby tak bylo, dana sciezke sie exportuje, a potem importuje do programu. W Sx nawet w wersji 3 funkcja feeze tego nie ma - a szkoda.
......
I chyba dzieki tej funkcji freeze i oczywiscie innym bajerom, takim jak miedzy innymi funkcja Track Icons (jak w Logic 6), wybiore Sonara v5 Studio Edit... Ta wersja jest tansza od Producer Edit...
Dzieki Wszyskim za dobra checi, ale tak wyszlo ze musialem zdecydowac sam. Pozdrawiam.
Dla zainteresowanych polecam Sonar Demo:
www.cakewalk.com
I chyba dzieki tej funkcji freeze i oczywiscie innym bajerom, takim jak miedzy innymi funkcja Track Icons (jak w Logic 6), wybiore Sonara v5 Studio Edit... Ta wersja jest tansza od Producer Edit...
Dzieki Wszyskim za dobra checi, ale tak wyszlo ze musialem zdecydowac sam. Pozdrawiam.
Dla zainteresowanych polecam Sonar Demo:
www.cakewalk.com
sonar jest kozacki - lubie na nim pracowac choc ma jedna dosc uciazliwa wade - rolka nie dziala na pokretlach i suwakach w mikserze - taki minusik a tak pozatym bezproblemowy w pracy(czasem male dropiki) wygodne nagrywanie i latwa wygodna automatyka
dosc ciekawy rowniez samplitude.......
dosc ciekawy rowniez samplitude.......
...sonar jest kozacki ..........
I ma na pokladzie moje ulubione plug-iny Ultrafunk, ktorych oddzielnie kupic chyba nie mozna.
I ma na pokladzie moje ulubione plug-iny Ultrafunk, ktorych oddzielnie kupic chyba nie mozna.
Jestem przystojny i młody