DSI Prophet 8 - DCO vs VCO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Robix
Re: DSI Prophet 8 - DCO vs VCO

Post autor: Robix » środa 10 cze 2009, 09:35

......Hehe, w sumie można by i nad tym pomyśleć, wakacje też by się przydały , ale najpierw by trza było dziewczynę znaleźć ...

Zamieść ogłoszenie na naszej-klasie z sumą jaką chcesz przeznaczyć na wakacje. Zobaczysz jak szybko znajdzie się jakaś chętna ! Najlepiej poczekaj kilka dni ... jak już będzie tego z 10 szt. "przesiej" i zabierz z 2 , będziesz miał wersję STEREO ...
Hmmmmm w sumie niezły pomysł . Stereo zawsze lepiej brzmi . Mogła bybyć jszcze opcja 5.1 hehe ale to już za wysokie progi . A co do instrumentów nadal need help.

Pozdro
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 10 cze 2009, 11:14

......Dzwoniłem właśnie niedawno do dystrybutora i dowiedziałem się, że to nie ma znaczenia, że Ty byś wziął moduł a ja keyborda. I tak by była taka sama zniżka.
Pozdrawiam...
Dzieki. Na razie pasuje bo mam tylko piatala. Moze kupie modul u anglkia.
pozdrawiam
chris...
Cześć!
I jak, kupiłeś już propheta w module, czy jeszcze nie ? Proszę o info.

Pozdrawiam
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 06 sie 2009, 12:52

Witajcie maniaki !

Temat jest już tak doszczętnie "SOFFTOPICOWANY", że bez najmiejszego pardonu go podbijam.

Jestem od kilku dni cholernie niewyspany, a dzisiaj to poprostu juz ledwie widzę na oczy... a powodem tego jest zakup Mono Evolvera Keyboard Smile 

Sporo o nim się naczytałem i nasłuchałem i spodziewałem się zacnego instrumentu, ale to co z każdą kolejną godziną kręcenia jego gałami wydobywało się z monitorów poprostu rozłożyło mnie na łopatki. Niesamowita maszyna potrafiąca być raz brutalnym kanibalem, by za chwilę zauroczyć wegańską oniryczną lekkością... 

Ludzie tacy jak ja, czyli z leksza sfiksowani na punkcie hardware'u (choć i tak jestem cienki w tej dziedzinie - na szczęście ;) ) doskonale wiedzą, że ich kolejne sprzetowe zachcianki nie zawsze okazują się być w 100% trafionymi i często szybko pozbywają się niezbyt spełniajacego oczekiwania klocka. Ja już w tej chwili oznajmiam wszem i wobec, że Evolver Forever !  Polecam go przede wszystkim tym, których fascynuje elektroniczna awangarda, brud, nietuzinkowość i wszelkie nieuczesane zjawiska dźwiękowe. Chociaż ukrecenie na Evolverku krystalicznie czystych brzmień a'la wczesne DM czy New Order również jest cokolwiek łatwe i przyjemne. Miałem na przestrzeni 10 lat kilka synthów i w każdym było coś, co po jakimś czasie decydowało o jego sprzedaży: Teisco 110f - brzmieniowo - brak pytań- świetny i bardzo nieokrzesany chłopak był, ale że to analog bez pamięci to okropnie mi doskwierała nie możność zapamietywania ukręceń - z perspektywy czasu, jego sprzedaży najbardziej żałuję. Gdybym już wtedy miał jakiś sampler to napewno by został, Korg MicroKorg, Novation K-Station, Korg M3 - tu chciałem wejść w temat jeden klocek + monitory, Waldorf Blofeld - w każdym było coś czego nie lubiłem i wolałem sprzedać by móc kupić jakieś inne pudełeczko, samplerek, efekcik czy instrumencik....dobra kończę bo trochę przynudzam..Evolver ma wszystko to czego szukałem w tamtych synthach i wiele więcej. Jest potężny i zadziwia mnie swoją koncepcją, np sekwencerek czy też sprzężenie zwrotne, ech no kurka zakochałem się w rzeczy martwej :))......no chociaż...czy aby napewno martwej ?Wink

Pozdrawiam Wszystkich i dziekuję za możliwość podzielenia się radością moją.

[addsig]
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » czwartek 06 sie 2009, 18:34

Robix  - Nie, nie nabylem propherta08. kupilem virusa snow'a. Moze dla tego, ze pare osob napchalo mi do glowy,ze na virusie zrobie wszystko a na prophet08 nie (czasem robie cos na zamowienie). hm??? no nie wiem.. I tu

wlasnie Pan Lakiernik poruszyl chyba problem, ktory dotyczy i mnie:

Zaczynalem (100 lat temu) na 01W/fd. Piekne rzeczy mi wychodzily.

Potem (na jakis czas) walczylem na trackerach (nawet prace magisterska napisalem na ten temat).

Nastepnie byly:

Akai CD3000 (mial malo ramu), Proteus2000, CS6x, Motif ES6, M3-M - ciagle nie to. No i teraz virus snow+xp30.

A do tego cala masa softuSurprised. Przez ten ogrom mozliwosci stracilem kreatywnosc!!!

Dla tego teraz zlapie sie brzytwy i sprzedam xp30 i zakupie ni maschine i sonara.Jesli po tej operacji dalej niec milego dla ucha nie splodze to sprzedam to wszystko w diably i bede dalej tylko perkusista :)))))

Pozdrawiam i przepraszam, ale musialem sie wygadac ;)

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 06 sie 2009, 20:07

..
Pozdrawiam i przepraszam, ale musialem sie wygadac ;)
...

Spoko, spoko, trzeba się wygadać, to pomaga :)

Najbardziej zabija kreatywność wieczne zmienianie instrumentarium na jakim się pracuje, to prawda. Obczajka nowych instrumentów, czytanie instrukcji, aktualizacja OS-ów i jak już wiesz wszystko to zamiast jechać z tym koksem, pozyskujesz nowe cacko :). Ja już się uspokoiłem. W ciągu ostatniego roku jedynie Blofelda zamieniłem na Evolvera. A cała baza, sekwencerowo-samplerowo-miksowo-pseudomasteringowa jest stała i lubiana. 

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 07 sie 2009, 00:05

...
 Robix  - Nie, nie nabylem propherta08. kupilem virusa snow'a. Moze dla tego, ze pare osob napchalo mi do glowy,ze na virusie zrobie wszystko a na prophet08 nie (czasem robie cos na zamowienie). hm??? no nie wiem.. I tu

Spoko :). Ja też mam Virusa Snow z podobnego powodu. Jednak zdecydowałem się jeszcze na kupno propheta, bo jest coś czego nie wygeneruje virus, natomiast prophet tak i na odwrót Cool. Myślę, że już nic więcej mi nie będzie trzeba i mam taką nadzieję, bo obecnie moja kieszeń jest już pusta{#śmiech}.

Pozdrawiam

...

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ