Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
INES
Re: Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Post autor: INES » niedziela 05 lip 2009, 13:26

...A no właśnie ta już i tak długa dyskusja nie ma sensu. Kolega dostał od nas propozycje i teraz wszystko leży w jego rękach . A sprzeczanie się o Vanguarda i tak nie ma sensu, bo do trance jest jak najbardziej w porządku.

"pis" hehe...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 05 lip 2009, 21:15

Dajcie mi dowolny synth - vst, hardware ( analog lub virtual analog ) a wykręcę na tym brzmienia do każdego stylu !

OK. To skoro jesteś taki skłonny , to ja poproszę ze 4 elektryczne gitarki (takie wyrąbiste ), ze 3 akustyczne pianinka i dorzuć jeszcze jakieś fajne trancowe "brzmionka" . Jeśli można prosić na Viruska .

A byłbym zapomniał, jeszcze jakieś odjechane efekciki by się przydały .

Yoyo pozdrowionka
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 05 lip 2009, 21:23

OK. To skoro jesteś taki skłonny , to ja poproszę ze 4 elektryczne gitarki (takie wyrąbiste ), ze 3 akustyczne pianinka i dorzuć jeszcze jakieś fajne trancowe "brzmionka" . Jeśli można prosić na Viruska .

A byłbym zapomniał, jeszcze jakieś odjechane efekciki by się przydały .

Yoyo pozdrowionka ...

Gitary ?! Akustyczne pianina ?! na analogu lub VA ? Oj kłaniają się podstawy syntezy ... Owszem , można pokusić się o próbę imitacji el. gitary , ale jeśli chodzi o piana to daleko im będzie do oryginałów.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 05 lip 2009, 22:26

Dajcie mi dowolny synth - vst, hardware ( analog lub virtual analog ) a wykręcę na tym brzmienia do każdego stylu !

Hehehe, dobra, dobra, nie migaj się od postawionego wyzwania. . Już chciałem złożyć następne zamówienie .

"wykręcę na tym brzmienia do każdego stylu !"

A tak nawiasem, to wakacje będą w może w przyszłym roku, jednak wygrał Prophet . Ale pomysł był niezły .

Pozdro Ziom !!
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 05 lip 2009, 22:29

" to wakacje będą w może w przyszłym roku"

Sorki za błędy, ale tak to jest, jak się ktoś śpieszy .
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 06 lip 2009, 17:43

Do GoaTrance wykorzystuję całą stajnię TAL-a, STS-26 (rewelacyjne tekstury), Elektrostudio (cały bundle), wtyczki GTG tudzież wszystko natargane z wszelakich stron z darmowymi wtykami- naprawdę jest w czym wybierać
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 06 lip 2009, 17:58

...Do GoaTrance wykorzystuję całą stajnię TAL-a, STS-26 (rewelacyjne tekstury), Elektrostudio (cały bundle), wtyczki GTG tudzież wszystko natargane z wszelakich stron z darmowymi wtykami- naprawdę jest w czym wybierać ...

Co więcej, z niektórych darmowych wtyczek można wyciągnąć brzmienia o których nawet się nie marzyło! Sęk w tym, że aby znaleźć nam odpowiednie trzeba się przekopać przez setki...Patrząc choćby na stronkę KVR. Ale mogę potwierdzić iż sam przeszedłem tę drogę i WARTO!

wishmaster101

Post autor: wishmaster101 » poniedziałek 06 lip 2009, 18:41

Zupelnie zgodze sie z AdamemZ.
Jak znam zycie, pytanie w temacie powinno brzmiec raczej: W jakich VST znajde najlepsze presety do Goa.

arturs

Post autor: arturs » poniedziałek 06 lip 2009, 19:13

...Zupelnie zgodze sie z AdamemZ.
Jak znam zycie, pytanie w temacie powinno brzmiec raczej: W jakich VST znajde najlepsze presety do Goa....

Ostatnio pokazałem koledze jak na podstawowym zestawie ableton live zrobić mega acidowy trance. Wystarczyło mi kilka przebiegów na simplerze oraz efekt delay + autofilter.

Stopę, hihat wykorzystałem z samplowanych próbek. Nie rozumiem tych rozważań. Każdy robi na czym lubi i każdy pracuje nad swoim stylem inaczej ginie w tłumie.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 06 lip 2009, 19:26

A ja tu dalej będę męczył bułę w gestii Vana

Otóż- zrobiłem już praktycznie kultową melodyjkę z People can Fly (w sumie brzmienie jest banalne, styka sama sinusoida) na dwóch wtykach- Vanguardzie i Z3ta+. Z Vanguarda to samo brzmienie jest bardziej nachalne, kombinacja z obwiednią robi jeden wielki bajzel.
Poza tym cenowo- Z3ta+ 99$, a Vanguard 90 ojro.

To chyba tyle na ten temat

Co do komercyjnych wtyk- bez bicia polecam Phoscyona- nie miałem do czynienia jeszcze z wtyczką VSTI tak doskonale emulującego TB-303 (no, chyba że masz parcie na free, to wtedy zalecam Rebirtha)
Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ