...
Odpuść sobie szeregowe włączanie dysku z kartą na FW. To zawsze będzie źle działało. To tak jak podłączenie karty dźwiękowej USB i dysku USB na jednym hubie.Zmień sobie dysk na USB2....
Witam!
A jak by sie miała sprawa gdy dysk podłącze do FireWire ktory mam na "stałe" w laptopie a karte dzwiekową na odzelnym FireWire(PCMCIA)...
Teoretycznie byłoby ok, gdyż FW obsługuje płyta główna jako osobne przerwanie, a PCMCIA jako karta rozszerzeń na standardowym złączu. Jak chipset udźwignie - nie powinno być problemu. A raczej nie będzie... o ile ta karta nie będzie robiła konfliktu z FW na płycie (sorry ale nie wiem DOKŁADNIE jakie zasoby zużywa i na jakim przerwaniu chodzi - także tylko gdybam;-)).
Chip FireWire w laptopie - jak sprawdzić jaki?
Re: Chip FireWire w laptopie - jak sprawdzić jaki?
Witam!
A jak by sie miała sprawa gdy dysk podłącze do FireWire ktory mam na "stałe" w laptopie a karte dzwiekową na odzelnym FireWire(PCMCIA)...
Teoretycznie byłoby ok, gdyż FW obsługuje płyta główna jako osobne przerwanie, a PCMCIA jako karta rozszerzeń na standardowym złączu. Jak chipset udźwignie - nie powinno być problemu. A raczej nie będzie... o ile ta karta nie będzie robiła konfliktu z FW na płycie (sorry ale nie wiem DOKŁADNIE jakie zasoby zużywa i na jakim przerwaniu chodzi - także tylko gdybam;-))....
DZIEKI ZA INFO !
Re: Chip FireWire w laptopie - jak sprawdzić jaki?
...Soft diagnostyczny, jak np. everest poda dokladnie typ chipsetu
zajrzyj tez do menagera urzadzen...
Przy okazji - pare dni temu wyszlo kolejne uaktualnienie do SIW. Korzystam z wersji dla U3 od dawna, moze jeszcze gdzieniegdzie everest sie bardziej sprawdzi, ale mimo to polecam kazdemu.
zajrzyj tez do menagera urzadzen...
Przy okazji - pare dni temu wyszlo kolejne uaktualnienie do SIW. Korzystam z wersji dla U3 od dawna, moze jeszcze gdzieniegdzie everest sie bardziej sprawdzi, ale mimo to polecam kazdemu.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!