Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
R.B.
Re: Jakie macie wrażenia z użytkowania UAD-1?

Post autor: R.B. » niedziela 21 sty 2007, 10:50

......Moje wrazenia super Uad-1
Wlasnie ostatnio zakupilem i cos dziwnego sie dzieje,raz mi juz tak zrobil a po 2 dniach jakby wszystko sie naprawilo samo!!
Obiawy - Po uruchomieniu projektu wyskakuje niebieski ekran windowsa i [...]

Czy masz grafike Matrox Parhelia 750? Jesli dobrze pamietam, ktores stery do UAD1 gryzly sie z ta karta i powodowaly BSOD (Universal Audio potwierdzila blad sterownikow)...
Mam grafike RADEON X550 !
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 21 sty 2007, 11:28

Witam !Mam 70% ! ale projekt biegal az furczalo i raptem przy ktoryms tam odpaleniu takie cos ! Dzis odpalilem maszyne i napisal mi ze system odzyskal wszystkie dane po powaznym bledzie!!! Ide w projekt i wszystko jest ok !Uad dziala...
moze to wyda sie dziwne , ale nie tak dawno , moj komp takze zaczoł lekko wariowac, zachowywał sie jak bym miał wirusa , jednak skanowanie nie dawało zadnych rezultatów , zrobiłem wiec defragmetacje wszyztkich dysków i jak reką odjoł .

R.B.

Post autor: R.B. » niedziela 21 sty 2007, 11:53

moze to wyda sie dziwne , ale nie tak dawno , moj komp takze zaczoł lekko wariowac, zachowywał sie jak bym miał wirusa , jednak skanowanie nie dawało zadnych rezultatów , zrobiłem wiec defragmetacje wszyztkich dysków i jak reką odjoł . ...
Sprawdzalem i nie mam wirusa! zrobie defragmentacje moze to cos pomoze! wlasnie odpalilem projekt i znowu to samo Uad nie dziala ! ten sam problem sie pojawil nie wiem co robic moze Jacek H. bedzie mial jakas rade! Tak sie nie da pracowac!
Dzieki i pozdrawiam!
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » niedziela 21 sty 2007, 11:59

moze to wyda sie dziwne , ale nie tak dawno , moj komp takze zaczoł lekko wariowac..... ...

No to chyba nie jesteście jedynymi z problemami - nie wiem czy się cieszyć z tego że nie jestem sam czy płakać.
U nas w studio problem polega na tym że kumpel pracuje na projekcie po czym odstawia go na następny dzień. Gdy wtedy próbuje go odpalić pokazuje się znany komunikat o przeciążeniu UAD. Potrafi się też trafić kompletny szum i trzask do momentu aż się nie wywali któryś z efektów UAD. Kolejna sprawa to obciążalnośc karty - można dojść bez problemów do max. 70%. Z tego powodu przeładowaliśmy kikla dni temu system- mamy nadzieje że pomoże. (Konfiguracja jak w opisie poniżej)

Poza tym to efekty z tej karty są świetne.
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

R.B.

Post autor: R.B. » niedziela 21 sty 2007, 12:03

...
moze to wyda sie dziwne , ale nie tak dawno , moj komp takze zaczoł lekko wariowac..... ...

No to chyba nie jesteście jedynymi z problemami - nie wiem czy się cieszyć z tego że nie jestem sam czy płakać.
U nas w studio problem polega na tym że kumpel pracuje na projekcie po czym odstawia go na następny dzień. Gdy wtedy próbuje go odpalić pokazuje się znany komunikat o przeciążeniu UAD. Potrafi się też trafić kompletny szum i trzask do momentu aż się nie wywali któryś z efektów UAD. Kolejna sprawa to obciążalnośc karty - można dojść bez problemów do max. 70%. Z tego powodu przeładowaliśmy kikla dni temu system- mamy nadzieje że pomoże. (Konfiguracja jak w opisie poniżej)

Poza tym to efekty z tej karty są świetne.
...
Czyli sugerujesz max 70% ale to i tak nie rozwiaze mojego probemu!
moze zmienic stery na starsze? czy ktos juz probowal?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 21 sty 2007, 12:56

Kolejna sprawa to obciążalnośc karty - można dojść bez problemów do max. 70%.
Powinien dojsc do ok 97% bez trzaskow w audio na jednym DSP (inaczej mowac dla jednej karty niecale 100%)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 21 sty 2007, 13:29

...Kolejna sprawa to obciążalnośc karty - można dojść bez problemów do max. 70%.
Powinien dojsc do ok 97% bez trzaskow w audio na jednym DSP (inaczej mowac dla jednej karty niecale 100%)...
UAD-1 zachowuje sie wprost proporcjonalnie do wtyczek ktorych uzywasz ... własnie obciazyłem go do 98% i nic sie nie dzieje, ale w przeszłosci papietam ze wysiadał przy 60 % , zalezy to od wtyczek z ktorych korzystasz , duzo lepiej zachowuje sie na owym OS .
Pamietam takze tamat na Forum UA , ktos pisałe ze duze znaczenie ma temeratura , moze to sie wydac smieszne . ale nie mogół przekroczyc 50 % , po otwarciu obudowy komputera dochodził do 85 % bez problemu . Ja od jaiegos czasu niemam zadnych problemow z ta kartą i nie wiem czy to za sprawa nowego OS, czy tez to ze odkurzyłem komputer w srodku

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 21 sty 2007, 15:17

moze to sie wydac smieszne .

hehe wcale nie!! :)
ja kiedys mialem sytuacje z karta graficzna - dzialala bez problemu w sytuacjach desktopowych, natomiast po odpaleniu gry 3d, ktora to duzo mocniej obciaza karte niz zwykle 2d windowsowe, po jakims czasie nastepowal BSOD. nie wiedzialem, co jest grane, reinstalowalem sterowniki, cuda na kiju, a okazalo sie, ze.. wiatraczek zatarl sie ze starosci, a ze mam bardzo wyciszony komputer, to nie uslyszalem roznicy.
i generalnie przypadek ten moze miec miejsce wszedzie, gdzie sa jakiekolwiek procesory - kazdy ma jakas tam temperature krytyczna, powyzej ktorej dziala nienormalnie. a im bardziej obciazony, tym bardziej sie grzeje - norma. wiec moze tu pies pogrzebany
fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ