Monitory do cichego odsłuchu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
lakiernik
Re: Monitory do cichego odsłuchu

Post autor: lakiernik » piątek 27 lis 2009, 13:51

Ja pracuję na Aeonach co prawda, ale właśnie moją domeną jest eksperymentalna elektronika -mocno zbasowana,powykręcana- i sprawują się elegancko, jak ustawię miks na nich - a nie jest to łatwe, bo są do bólu naturalne i pokazują wszelkie błędy - to zabrzmi on już prawie wszędzie. Nie słyszałem osobiście IO, ale podobno mają przyblizoną charakterystykę do Aeonów. Jeno pasmo u dołu troszkę krótsze.  Aeony polecam gorąco, ale trzeba je zrozumieć{#hmm}a potem już bajka.

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

arturs

Post autor: arturs » piątek 27 lis 2009, 14:33

Ja pracuję na Aeonach co prawda, ale właśnie moją domeną jest eksperymentalna elektronika -mocno zbasowana,powykręcana- i sprawują się elegancko, jak ustawię miks na nich - a nie jest to łatwe, bo są do bólu naturalne i pokazują wszelkie błędy - to zabrzmi on już prawie wszędzie. Nie słyszałem osobiście IO, ale podobno mają przyblizoną charakterystykę do Aeonów. Jeno pasmo u dołu troszkę krótsze.  Aeony polecam gorąco, ale trzeba je zrozumieć{#hmm}a potem już bajka.

jestem ciekaw tylko jednego - moje pomieszczenie gdzie tworzę muzykę jest małe - czy odbiór tych większych monitorów nie będzie zakłócony?

Awatar użytkownika
synt

Post autor: synt » piątek 27 lis 2009, 14:42

...pamietaj tylko ze im ciszej tym mniej slychac bas - dlatego sprzety hifi maja w tych wszystkich podbijaczach opcje ze bas sie zglasnia jak bierzesz coraz ciszej.....

ale jak wiadomo bas sie niesie elegancko :)...

--------------------------------------------------------

To samo dotyczy wysokich częstotliwości. Gdy zmniejszamy poziom głośności poniżej pewnego progu należy uwypulkić bas i sopran. Ten układ w sprzecie HI FI nazywa się kontur.

Interesuję się elektroniką muzyczną. Projektuję i konstruuję proste syntezatory i przystawki modyfikujące dźwięk.

ODPOWIEDZ