Ja pracuję na Aeonach co prawda, ale właśnie moją domeną jest eksperymentalna elektronika -mocno zbasowana,powykręcana- i sprawują się elegancko, jak ustawię miks na nich - a nie jest to łatwe, bo są do bólu naturalne i pokazują wszelkie błędy - to zabrzmi on już prawie wszędzie. Nie słyszałem osobiście IO, ale podobno mają przyblizoną charakterystykę do Aeonów. Jeno pasmo u dołu troszkę krótsze. Aeony polecam gorąco, ale trzeba je zrozumieća potem już bajka.
Monitory do cichego odsłuchu
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
Re: Monitory do cichego odsłuchu
Ja pracuję na Aeonach co prawda, ale właśnie moją domeną jest eksperymentalna elektronika -mocno zbasowana,powykręcana- i sprawują się elegancko, jak ustawię miks na nich - a nie jest to łatwe, bo są do bólu naturalne i pokazują wszelkie błędy - to zabrzmi on już prawie wszędzie. Nie słyszałem osobiście IO, ale podobno mają przyblizoną charakterystykę do Aeonów. Jeno pasmo u dołu troszkę krótsze. Aeony polecam gorąco, ale trzeba je zrozumieć
a potem już bajka.
jestem ciekaw tylko jednego - moje pomieszczenie gdzie tworzę muzykę jest małe - czy odbiór tych większych monitorów nie będzie zakłócony?

jestem ciekaw tylko jednego - moje pomieszczenie gdzie tworzę muzykę jest małe - czy odbiór tych większych monitorów nie będzie zakłócony?
Re: Monitory do cichego odsłuchu
...pamietaj tylko ze im ciszej tym mniej slychac bas - dlatego sprzety hifi maja w tych wszystkich podbijaczach opcje ze bas sie zglasnia jak bierzesz coraz ciszej.....
ale jak wiadomo bas sie niesie elegancko :)...
--------------------------------------------------------
To samo dotyczy wysokich częstotliwości. Gdy zmniejszamy poziom głośności poniżej pewnego progu należy uwypulkić bas i sopran. Ten układ w sprzecie HI FI nazywa się kontur.
Interesuję się elektroniką muzyczną. Projektuję i konstruuję proste syntezatory i przystawki modyfikujące dźwięk.