no to kolejny problem, mianowicie, jak w trybie multi zsynchronizować arpegiatory, żeby kolejne dodawane sekwencje odpalały równo w stosunku do innych, a nie przesuwały się względem siebie przypadku gdy nie uda się dokładnie trafić w time. funkcja wydaje mi się oczywista, ale wertuję instrukcję i nie mogę tego znalźć. z góry dziękuję za odpowiedź.
Waldorf Blofeld
-
Re: Waldorf Blofeld
Witam,
mam pytanie do użytkowników Blofelda z licencją na sample. Otóż po bezskutecznych poszukiwaniach Virusa TI z drugiej ręki (nawet dałem ogłoszenie, zero odzewu, he he) zacząłem się łamać i myśleć nad zakupem Blofelda (desktop z samplami albo klawiatura). Pobawiłem się Spectre "na sucho", wygląda to i działa trochę jak np. Kontakt.
Naszły mnie takie pytania: czy mogę odpalać sample z klawiatury (np. sample ciężkich tomów) i jednocześnie mieć dźwięk z pozostałych części syntezatora (np. linia basu, pad itd)?
Czy do sampli można tak jak do innych częśći wyznaczyć dolny i górny zakres oktawy?
Czy przy graniu samplami jest możliwy split klawiatury, żeby część klawiatury uruchamiała sampla powiedzmy A, a druga część klawy - sampla B?
Z góry dzięki za odpowiedź. Próbowałem cokolwiek znaleźć w instrukcji, ale ta jest bardzo ogólna, opcja sampli nie jest tam specjalnie opisana.
Jak co mam na sprzedaż prawie nie używanego kb, leży od roku i się kurzy. Dla mnie to był zły zakup. Zbyt bardzo przywykłem do Korgów:)
[addsig]
-
...
Jak co mam na sprzedaż prawie nie używanego kb, leży od roku i się kurzy. Dla mnie to był zły zakup. Zbyt bardzo przywykłem do Korgów:) ...
Czemu zły zakup? Dawaj proszę, czemu się rozczarowałeś, ja właśnie teraz potrzebuję takich uwag użytkowników! ;)
Oczywiście. Każda próbka stanowi budulec dla toru syntezy. License SL umożliwia ładowanie własnych(!) próbek w ramach dostępnej RAM.
[addsig]
Przykładowy - Space Electronics Soundset 4 -
https://www.youtube.com/watch?v=BTd9LbRlavc