Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Redakcja - Posty:1410
Re: Waldorf Blofeld
autor: Redakcja » sobota 04 gru 2010, 23:13
... Ciekawe czy będzie można załadować dwie odrębne próbki (prawy i lewy kanał) do dwóch różnych oscylatorów i poprzez rozstawienie ich w panoramie emulować efekt stereo...
Oczywiście. Każdy z trzech oscylatorów może być ustawiony dowolnie w panoramie i modulowany czymkolwiek dostępnym. Należy jednak pamiętać, iż sample są obsługiwane tylko przez oscylatory 1/2.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
-
autor: Redakcja » sobota 15 sty 2011, 18:33
Ludzka natura nie znosi próżni i chyba stąd te "wynalazki":
-
czarny Blofeld KB. Prawda, że ładny?
-
Blofeld z gałami, czyli marzenie ściętej głowy. Bo niestety to tylko symulacja jak mogłoby być pięknie gdyby było
[addsig]
-
KAFEL
Czyli jednak czarny Blofeld nie jest jedynie tuningowym wybrykiem jakiegoś pasjonata : LINK
No i wywód Waldorfa dlaczego czarny jak zwykle rozwala podobnie jak w przypadku systemowego żarciku o kradzionym sprzęcie ...
lub 
-
autor: Redakcja » wtorek 25 sty 2011, 12:50
No i wywód Waldorfa dlaczego czarny jak zwykle rozwala podobnie jak w przypadku systemowego żarciku o kradzionym sprzęcie...

Ludziska od Waldorfni nie od dziś znani są ze swego luzackiego podejścia do tematu, w tym niestety do userów także...
Jednak coś w tym jest. Nie chodzi mi jednak o to, że czarna obudowa powoduje, że dźwięki są wyraźniejsze

. Po prostu osobiście jakoś zawsze pewniej się czuję grając na czarnym/ciemnym instrumencie, niż na jasnym. Srebrne ciężko znoszę, a już srebrnych z niebieskimi LED-ami wręcz nie trawię

[addsig]
-
KAFEL
Jednak coś w tym jest. Nie chodzi mi jednak o to, że czarna obudowa powoduje, że dźwięki są wyraźniejsze
. Po prostu osobiście jakoś zawsze pewniej się czuję grając na czarnym/ciemnym instrumencie, niż na jasnym. Srebrne ciężko znoszę, a już srebrnych z niebieskimi LED-ami wręcz nie trawię
...
Jasne, zawsze fajniej gra się na tym co się lubi z wyglądu (mnogoś kolorystyki gitar może być dobrym przykładem). Czarny Blofeld dla mnie też jest ładniejszy i nie widać tak na nim brudu, natomiast taki Stevie Wonder np. ma to raczej w głębokim poważaniu 
-
autor: Redakcja » środa 26 sty 2011, 15:46
...natomiast taki Stevie Wonder np. ma to raczej w głębokim poważaniu...
Cóż, to prawda - Stevie ma jeden "problem" mniej. Z tym, że raczej nikt tu chyba nie uwierzy, iż ma też przez to bardziej klawe życie.
W sumie to mógłby być mocno ciekawy temat - do jakiego stopnia muzycy są "niewolnikami" swoich uprzedzeń, a może nawet i fobii. Oczywiście to rozważania już nie na ten topic.
[addsig]
-
MMS - Posty:4
autor: MMS » czwartek 21 kwie 2011, 11:44
Witam, mam wielka prośbę czy mógłby mi ktoś udostępnić instrukcję Blofelda po polsku w PDF? zanim do mnie dotrze wersja keyboard chciałbym się dokładniej z nią zapoznać.
-
autor: Redakcja » czwartek 21 kwie 2011, 16:49
...czy mógłby mi ktoś udostępnić instrukcję Blofelda po polsku w PDF? zanim do mnie dotrze wersja keyboard chciałbym się dokładniej z nią zapoznać...
Pomijając fakt, że mamy specjalny dział
Ogłoszenia, to polskie instrukcje do instrumentów są najczęściej własnością przypisaną do danego produktu. Chyba, że dystrybutor powie inaczej. Generalnie nie wolno nimi dowolnie obracać na rynku.
Zwróć się ze swym problemem do firmy
Audiostacja.
[addsig]
-
autor: MMS » czwartek 21 kwie 2011, 21:12
Napisałem tu ponieważ ten temat studiuje od dawna i wydawał mi się najodpowiedniejszy. Mimo iż mam jeden post na koncie nie znaczy, że urwałem się z choinki i chcę zdobyć coś nielegalnie bo Eis kupuję od 15 lat każdy numer a forum czytam regularnie. Liczyłem więc na pomoc w ludzkiej prośbie nie świadom iż udostępnienie tego typu Pdf'a godzi w jakieś prawa autorskie itd. Ludzie tu sobie pomagają czasem...Cóż co do Audiostacji. Nie dostanę od nich instrukcji ponieważ zwyczajnie zamówiłem Blofelda Keyboard w Wielkiej Brytani nie mogąc zrozumieć dlaczego już od jakiegoś czasu czekam w nieskończoność aż polski dystrybutor będzie posiadał ten, że instrument (jakikolwiek z klawiaturą o wersji black nie wspominając) . Przecież nie ma obowiązku kupowania tylko w audiostacji zwłaszcza, że jakoś dystrybutorzy w innych krajach nie mają takich problemów z dostępem do towaru. Choć dystrybutor sprzętu ma obowiązek ustawowy przetłumaczyć instrucję na język polski zgodnie z prawem Uni Europejskiej (więc nie jest to eksluzywny ukłon Audiostacji w stronę rodzimych klientów) to rozumiem, że może nie chcieć mi udostępnić tej że instrukcji. Choć sądzę, że działa tym na szkodę marki Waldorf którą reprezentuje oraz swoją ponieważ choć kupuję dużo sprzętu również tam to zwyczajnie takie mniej przyjazne "gesty" się potem pamięta idąc do konkurencji.
-
autor: MMS » czwartek 21 kwie 2011, 21:15
gdybym teoretycznie kupił ten isntrument z runku wtórnego i choć pochodziłby pierwotnie również z audiostacji to w takiej sytuacji też nie otrzymałbym intrukcji po polsku...bo nie potrafiłbym podać numeru transakcji itd...
więc wszystko byłoby fair wobec dystrybutora a dystrybutor i tak by mi nie pomógł