Mixer z ADAT

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
CD-RW
Re: Mixer z ADAT

Post autor: CD-RW » piątek 11 lis 2005, 09:15

...cdrw ciezko spojrzec ci w specyfikacje?

ddx jest odpowiednikiem yamahy 01V

No tak.... A kilka postow wczesniej prosilem. Kolega o 01v, a ja o 01v96, czyli dogadalismy sie.....

Osobiscie wybralem Yamahe, 01v96 + i88x i moge nagrac 32 slady, jednoczesnie realizujac koncert. I chetnie zamieniłbym na DM100 gdyby miała 3 sloty na karty, niestety ma tylko 2. Kolega ktory pisze, ze preampy w DM 1000 nie brzmią, na codzień pracuje chyba na neve, a MH4 i serie Five soundcrafta omija z daleka :)

Myslenie niestety caly czas jest w cenie, dlatego Y kosztuje spore pieniadze. Krzyżak pokazal swoj pierwszy stol cyfrowy w kilka lat po tym, gdy skośnoocy przedstawili kolejna generacje tych urzadzen, technologia Yamahy pozwolila na wyprodukowanie duzej cyfry (PM1D) juz kilka lat temu, tymczasem naród krzyżacki (jak napisał jeden z forumowiczów) dopiero pracują nad większymi wersjami cyfr. Stąd cena. A miejsce na rynku oczywiście jest dla wszystkich.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 11 lis 2005, 12:07

no tak cdrw ale przeciez nie bede porwonywal stolow ktore odpowiednikami nie sa...

sam chcialem kupic 01v96 ale nestety funduszy zbraklo

ciekawa alternatywa jest teraz tascam dm3200....wart zainteresowania

Awatar użytkownika
wilk_przeokrutny

Post autor: wilk_przeokrutny » sobota 12 lis 2005, 13:47

Miałem mixer analogowy firmy Behringer i padł mi po pół roku, a procesor efektów virtualizer pro to najgorsza jakość pogłosów i efektów jaką spotkałem. Już wyleczyłem się z kupowania czegoś tylko dlatego, że tanie, lepiej dozbierać i kupić sprzęt na lata. Znajomy, który prowadzi sklep muzyczny przestał sprowadzać i sprzedawać sprzęt firmy Behringer ze względu na bardzo dużą ilość zwrotów, wiadomo gdy ktoś się bardzo uprze to sprowadzi dla takiego klienta ale raczej nie robi tego z radością i ostrzega o tym, że to bardzo awaryjny sprzęt. Tak więc Behringer odpada.
Hard Rock & Heavy Metal

ODPOWIEDZ