''co do aktualizacji automatycznych - nie wiem jak w home bo mam obecnie pro -
bezproblemowo wyłączyłem
dwa sposoby: rejestr oraz gpedit''
W home nie da się wyłączyć, w innych wersjach, sprawa wygląda też ciekawie.
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2015/20/windows-10-nie-wylaczysz-
aktualizacji-automatycznych.aspx
-------------------------------------------------------------------------------------
Windows 10 Home - Current Branch, co oznacza automatyczne otrzymywanie aktualizacji w
pierwszej kolejności po udostępnieniu;
Windows 10 Pro i Windows 10 dla edukacji - użytkownicy będą mogli zdecydować się na
Current Branch lub Current Branch for Business, gdzie aktualizacje będą pojawiały się
z opóźnieniem. Poza tym będzie istniała możliwość pobierania aktualizacji poprzez
sieć p2p (tak jak w Windows 10 Pro Insider Preview);
Windows 10 Enterprise - w tym przypadku do wyboru będą trzy opcje. Poza dwiema
powyższymi użytkownicy otrzymają jeszcze dostęp do Long Term Servicing Branch, gdzie
będzie istniała większa kontrola nad dostarczanymi aktualizacjami. Ponadto będzie
można je odraczać w czasie.
Jak widzimy, najwięcej możliwości będą mieli użytkownicy Windows 10 Enterprise.
Niestety, w żadnym przypadku nie będzie istniała możliwość całkowitego wyłączenia
aktualizacji automatycznych. Microsoft chce mieć pewność, że będziecie pracować z
aktualnym i bezpiecznym systemem operacyjnym. Nawet jeśli tego nie chcecie.
-------------------------------------------------------------------------------------
Potem an następnej stronie, pisze tak:
cyt''MOŻNA WYŁĄCZYĆ AUTOMATYCZNE AKTUALIZACJE
Można, ale… jest to rozwiązanie „na około” i Bill jeden wie, jak długo będzie ono
działać. Microsoft udostępnia narzędzie do rozwiązywania problemów, które pozwala na
ukrycie oraz przywrócenie aktualizacji, które sprawiają problemy. Windows po ukryciu
aktualizacji nie będzie ich aktualizował, ale należy mieć na uwadze to, że nawet
jeśli ukryjemy te już wykryte, to owe rozwiązanie nie zadziała na przyszłe
odnalezione przez system uaktualnienia. I co więcej, jeśli Windows późniejsze
aktualizacje zainstaluje, może pojawić się problem w postaci brakujących, poprzednich
łatek......Ponadto, nie wierzę, by Microsoft nie zajął się tą kwestią w najbliższym
czasie. Stąd trudno przewidzieć, jak długo ta sztuczka podziała w Windows 10. A ten
przyjął bardzo surową politykę aktualizacji – użytkownicy Windows 10 Home nie mają
możliwości anulowania uaktualnień, w Pro można je odroczyć, a całkowicie zrezygnować
z nich będą mogli użytkownicy wersji korporacyjnych.''
http://antyweb.pl/oto-triki-w-windows-10-ktore-powinienes-znac/
Więc na początek nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Poza tym zapominasz że my wciąż mówimy o zwykłych przeciętnych ''Kowalskich''
''dlatego napisałem że gamonie szukają taniej sensacji i biją pianę nie zwracając
uwagi
na możliwości które istnieją od dawna
więcej rzetelności''
Już Ci pisałem, byś sobie odpuścił inwektywy.
cyt''na przyszłość zamiast czytania bzdur w internecie zalecam poszukania na stronach
różnych agencji''
Być może zamiast się tak podniecać i pisać faktycznie bzdury, obejrzysz ten vlog na
spokojnie i bez emocji ? Bo autor odniósł się do takich zarzutów jakie ty stawiasz,
uzasadnił także dlaczego podejmuje ten temat.
cyt''ale czemu nie przyczepisz się do google który zbiera wszystko co robisz w
chrome?
''
Ponieważ jest pewna mała różnica. Chrome to przeglądarka a Windows to system
operacyjny. Przeciętny użytkownik pceta ma wybór co do przeglądarki bo na rynku jest
ich wiele, co do systemu gdzie wszystko mu ''pójdzie'', jest już gorzej.
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ