...no to jest bardzo ciche - ale skoro mowisz ze to gdy igla jest na talerzu to od trafa - ale psales ze po dotknieciu palcem tez sie pojawia wtedy uzmiemienie
wiec zdecyduj sie...
GDZIE pisałem, że po dotknięciu palcem też? Cały czas mi to wmawiasz. MOŻE nie pamiętam - pokaż mi gdzie.
Problem z gramofonem
Re: Problem z gramofonem
...a jak dotkniesz igle palcem tez buczy?wychodziloby na to jednak ze masz tandetnie zamontowane trafo albo cos z silnikiem...
(Śrubka, a nie śróbka sorry).
Jak dotknę palcem też buczy. Tak samo.
to nie ja napisalem
to nie ja napisalem
......a jak dotkniesz igle palcem tez buczy?wychodziloby na to jednak ze masz tandetnie zamontowane trafo albo cos z silnikiem...
to nie ja napisalem...
Dobrze - to skoro tak pisałem, to czemu każesz mi się na coś zdecydować? Wycofywałem się z tego? (Siedzę już przy tym 3ci dzień - ma prawo mi odbijać - przepraszam). Jak pisałem, że buczy RÓWNIEŻ jak dotykam igły, to znaczy że tak właśnie jest. Skoro się nie wycofywałem. /Chyba że również nie pamiętam/.
to nie ja napisalem...
Dobrze - to skoro tak pisałem, to czemu każesz mi się na coś zdecydować? Wycofywałem się z tego? (Siedzę już przy tym 3ci dzień - ma prawo mi odbijać - przepraszam). Jak pisałem, że buczy RÓWNIEŻ jak dotykam igły, to znaczy że tak właśnie jest. Skoro się nie wycofywałem. /Chyba że również nie pamiętam/.
AHA - pisałem tak :)
Dobrze - w takim razie idę zrobić testy jeszcze raz i SIĘ ZDECYDUJĘ. Przepraszam raz jeszcze.
Czyli rozumiem, że jeżeli buczy również, gdy dotknę igły, to MUSI to być problem z uziemieniem lub zła instalacja tak?
Dobrze - w takim razie idę zrobić testy jeszcze raz i SIĘ ZDECYDUJĘ. Przepraszam raz jeszcze.
Czyli rozumiem, że jeżeli buczy również, gdy dotknę igły, to MUSI to być problem z uziemieniem lub zła instalacja tak?
P.S.
student Ty jesteś osobą, która udziela się w moim temacie na forum elektroda.pl? Bo jak nie, to w takim razie podejrzenia są podobne.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1104755.html
...
Hej, w twoim poście to akurat nie ja, chociaż bywam na Elektrodzie...

Spróbuj z tym trafem, na początek odkręć go, ale nie odłączaj, połóż na jakiejś gąbce itp, odpal sprzęt i posłuchaj.
Pozdrawiam.