Mikrofon pojemnościowy do 650zł?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Re: Mikrofon pojemnościowy do 650zł?

Post autor: Groover » czwartek 04 gru 2003, 00:51

jak zdobywa sie gwiazdki??...

hihi - wystarczy być gadułą

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
proMIX

Post autor: proMIX » czwartek 04 gru 2003, 22:44

...czy sześć gwiazdek oznacza Twoją wyższość w zakresie wiedzy

No a niby co? Potwierdzone autorytetem admina forum! ...

Oj kolego "matiz" trochę pokory, trochę pokory z tą wyższością wiedzy.

kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 04 gru 2003, 22:50

Oj kolego "matiz" trochę pokory, trochę pokory z tą wyższością wiedzy.

A dlaczego? Gwiazdki sa wyrazem uznania dla uczestnika forum i nadawane sa przez admina z uwzglednieniem merytorycznej wartosci odpowiedzi oraz, aczkolwiek w niewielkim stopniu, ilosci postow.

A na dole sa takie mordki, zeby z nich korzystac. Tez udostepnione przez admina

Awatar użytkownika
twist21

Post autor: twist21 » piątek 05 gru 2003, 17:22

Nareszcie znalazłem chwilę żeby zerknąć na forum, a tu co...? Rozczarowanie. Ktoś mnie atakuje, po czym siie wycofuje, ale żeby nie było, to znowu atakuje. powiem tak: nie jestem może mistrzem omikrofonowania, ale swoje wiem. mam nadzieję że kolega proMIX nabierze troche szacunku. tu nie chodzi o agresję. to nie to forum.

mxl 990 na swoją cenę gra naprawde nieźle, więc jak na ten przedział, ponownie, serdecznie go polecam! według mnie bardziej się opłaca kupic mxl niż sp - sam wiem bo słyszałem, a uwiezcie, że słuchać umiem

Pozdrawiam
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.

Awatar użytkownika
proMIX

Post autor: proMIX » sobota 06 gru 2003, 01:01

...Nareszcie znalazłem chwilę żeby zerknąć na forum, a tu co...? Rozczarowanie. Ktoś mnie atakuje, po czym siie wycofuje, ale żeby nie było, to znowu atakuje. powiem tak: nie jestem może mistrzem omikrofonowania, ale swoje wiem. mam nadzieję że kolega proMIX nabierze troche szacunku. tu nie chodzi o agresję. to nie to forum.

mxl 990 na swoją cenę gra naprawde nieźle, więc jak na ten przedział, ponownie, serdecznie go polecam! według mnie bardziej się opłaca kupic mxl niż sp - sam wiem bo słyszałem, a uwiezcie, że słuchać umiem

Pozdrawiam...

Kolego - ktoś czyli ja Ciebie nie atakuję natomiast pozwolę skorzystać sobie z wypowiedzi jednego z forumowiczów:

>>> Tak pytałem niedawno. Ostatecznie zakupiłem MXL 990. Wczoraj zrobiłem sobie test porównawczy Studio Project i MXL 990.

Różcznica jest subtelna. Najogólniej rzecz ujmując, brzmienie B1 wydaje się być bardziej ciepłe, a MXL bardziej bogate w szczegóły. Nagrywałem jedynie głos męski. Wokaliście bardziej odpowiadało nagranie z B1 .

Ja nie odnoszę się osobiście do Twojej wypowiedzi tylko sugeruję, że na forum powinna być rozmowa merytoryczna a dyskredytowanie jednego urządzenia w stosunku do drugiego nie pomoże koledze, który prosił o wsparcie, ponieważ chce dokonać słusznego wyboru, najpierw słownie a potem ewentualnie w sposób praktyczny - czyli konkretny zakup.

Pragnę zauważyć, że moja wypowiedź nie dotyczyła absolutnie uprzedzeń emocjonalnych ale dajmy możliwość wyboru, oceniajmy subiktywnie coś na plus i na minus nie przekonujmy, gdyż potem rozczarownie danej osoby będzie bolesne.

Jeżeli moja wypowiedź to akt braku szacunku wobec kolegi to ja nic nie rozumiem, podobno w Polsce jest demokracja.

>>>> mam nadzieję że kolega proMIX nabierze troche szacunku. tu nie chodzi o agresję. to nie to forum.

mxl 990 na swoją cenę gra naprawde nieźle, więc jak na ten przedział, ponownie, serdecznie go polecam! według mnie bardziej się opłaca kupic mxl niż sp - sam wiem bo słyszałem, a uwiezcie, że słuchać umiem.

Zgadzam się z faktem, że MXL990 jak na swoją cenę brzmi nieźle.

Pozdrawiam ...

kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna

Awatar użytkownika
cmoku

Post autor: cmoku » niedziela 14 mar 2004, 17:55

http://testing.holmerup.biz/mic_pretest/MP3index_en.html na tej stronce znalazłem porównanie różnych mikrofonów miedzy innymi sp b1 i mxl990 są tam pliki wav do pobrania. ja już wybrałem zdecydowanie 990 (cieplejszy dzwięk, koszyczek, walizka), ale mam pytanie - gdzie w warszawie kupić ten mikrofon? szukałem w internecie jakiegoś sklepu co ma go w ofercie ale znalazłem tylko sklepy internetowe a chce osobiście kupić.

ODPOWIEDZ