...
...Jesteście rewelacyjni!
Dziękuje raz jeszcze wszystkim za cenne uwagi.
Push do mnie dotarł, laptop jeszcze się nie dławi, więc nie pozostaje mi nic innego, jak zacząć próbować.
Trzymajcie się, cześć!...
Jak już dorobisz się na tych próbach :) to polecam zbudowanie sobie stacji roboczej w domu/jakiejś norze - adaptacja pomieszczenia, monitory itp. a co do kompa, to polecam stacjonarny zestaw z intelem z literą "K" na końcu, gdyż to oznacza żę można go kręcić. Tak np. procesor i5 4670K z 3,4 GHz na rdzeniu można kręcić nawet do 5 GHz ! (przy dobrym chłodzeniu i odpowiednich bebechach), a można o kupić za 800 zł z hakiem. Zestaw mobilny możesz wykorzystywać do podbijania swojej kreatywności np. w lesie, do rejestracji i wstępnej obróbki, a potem przynosisz to do domu i zadajesz ścieżki kombajnowi stojącemu na biurku :) i młucisz przez tyle wtyczek ile tylko Ci się na dysku zmieściło....
Za pare chwil dojdzie do mnie sprzęt z procesorm Intel Core i7-3610QM, który ma bardzo dobre opinie, więc myśle, że na nim również będę mógł odpalić wiele wtyczek, jednak w przyszłości (kiedy dorobie się już na próbach :) ), to na pewno będę dążył do czegoś takiego.