Dobry synth analogowy

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Dobry synth analogowy

Post autor: Soundscape » poniedziałek 21 maja 2012, 10:54

...Moog b.dobry typ ..mam LP i uwielbiam ten sprzęt ;) Dziaduch Mini świetny i jak dla mnie nowy OS nie ma tego czegoś co dziadunio. Voyagera nie testowałem, więc się nie wypowiem. Troszkę kusi mnie Minitaur ale chcę sam usłyszeć jak bardzo jest inny od LP. Prophet 08 fajny ale ma lipne enkodery. Wszystkie musiałem wymienić bo padały. Polyevolver i MS 20 strasznie mi się podobają ;) Kiedyś tu polecałem Future Retro XS. Fajny sprzęt, taka mieszanka Arpa Odyssey i MS 20 dema XS, kopalnia dźwięków.... 

Mała poprawka - wcześniej już pisałem, że Prophet 08 w wersji z enkoderami już nie istnieje. Teraz są potencjometry i jest o wiele przyjemniej i lepiejCool

Awatar użytkownika
Kobe_Tai'73

Re: Dobry synth analogowy

Post autor: Kobe_Tai'73 » poniedziałek 21 maja 2012, 11:13

Mała poprawka - wcześniej już pisałem, że Prophet 08 w wersji z enkoderami już nie istnieje. Teraz są potencjometry i jest o wiele przyjemniej i lepiej...

-------------------------------------------

To się zgadza ale na rynku wtórnym wciąż są wersje z enkoderami a te są wadliwe. Swojego Propheta 08 (klawiatura) odstawiłem na 1,5 mies gdzie wszystko było dobrze. Po tym czasie nie używania nagle po pierwszym włączeniu na 5 enkoderach zaczęły szaleć wartości przy kręceniu. Na gwarancji z DSI ściągnęli jakąś cudowną maść ale pomogła na krótko. W końcu wszystko wymieniono mi na potencjometry. Wykonanie Propheta ogólnie nie jest najlepsze - odpadają metalowe blaszki ciężarki pod klawiszami (3 musiałem przyklejać), zamiast szybki na wyświetlaczu jest jakaś grubsza folia, więc trzeba uważać żeby tego nie wgnieść podczas transportu. Poza tymi niedogodnościami sprzęt oferuje niemało a unisono urywa zadek :)

ODPOWIEDZ