Jaki syntezator - virtual analog czy analog?
......
Adamie 6 LFO a nie 4:),no i potęga brzmienia a to prawda:)...
witam...:)
czyżbyś też był posiadaczem takiego cacka?
czy programowanie brzmień na czymś takim jest w miare intuicyjne, czy wygląda to inaczej niz w syntezatorach?
pozdrawiam...
tak jestem szczęsliwym posiadaczem gdyż sam go robiłem za wielka pomoca kolegi do którego adam dał ci kontak:),moja wersja jest podstawowa 1 sid + 1 core ale niedługo już będzie rozbódowana do 2 sidów:) co mi da stereo,programowac sobie możesz na kilka róznych sposobów min albo przez program jsynthlib lub z poziomu panela instrumentu,moja werscja to cos wiecej niz mini wyświetlacz 2x16 6 przycisków i 1 enkoder ,mi to w zupełnosci wystarcza i miesci sie narazie(póki nie rozbudowany)w jednej obudowie od cdromu:),sid posia równiez seqwencer wavetable,i co najwazniejsze wiekoszśc dem sida zamieszczonych na stronach nawet w połowie mie oddaje tego co to małe cacko potrafi nawyprawiac,jezeli experymenty elektronicze nie są tobie obce to sid jest pożądanym instrumentem w twoim przypadku:).
Sid jest analogowy sterowany cyfrowo:)...
hehe...a nie chciałbyś mi jakiejś mp3 przesłać z losowymi zmianami parametrów?
byłbym b wdzięczny...:)
ps. skad wiesz że 6 lfo, każdzy sid ma jakąś liczbę lfo ?
od czego zależy grubość brzmienia..?
im więcej sidów ty większe możliwości...?
please explane me this simple....:)
dzieki
Adamie 6 LFO a nie 4:),no i potęga brzmienia a to prawda:)...
witam...:)
czyżbyś też był posiadaczem takiego cacka?
czy programowanie brzmień na czymś takim jest w miare intuicyjne, czy wygląda to inaczej niz w syntezatorach?
pozdrawiam...
tak jestem szczęsliwym posiadaczem gdyż sam go robiłem za wielka pomoca kolegi do którego adam dał ci kontak:),moja wersja jest podstawowa 1 sid + 1 core ale niedługo już będzie rozbódowana do 2 sidów:) co mi da stereo,programowac sobie możesz na kilka róznych sposobów min albo przez program jsynthlib lub z poziomu panela instrumentu,moja werscja to cos wiecej niz mini wyświetlacz 2x16 6 przycisków i 1 enkoder ,mi to w zupełnosci wystarcza i miesci sie narazie(póki nie rozbudowany)w jednej obudowie od cdromu:),sid posia równiez seqwencer wavetable,i co najwazniejsze wiekoszśc dem sida zamieszczonych na stronach nawet w połowie mie oddaje tego co to małe cacko potrafi nawyprawiac,jezeli experymenty elektronicze nie są tobie obce to sid jest pożądanym instrumentem w twoim przypadku:).
hehe...a nie chciałbyś mi jakiejś mp3 przesłać z losowymi zmianami parametrów?
byłbym b wdzięczny...:)
ps. skad wiesz że 6 lfo, każdzy sid ma jakąś liczbę lfo ?
od czego zależy grubość brzmienia..?
im więcej sidów ty większe możliwości...?
please explane me this simple....:)
dzieki
Re: Jaki syntezator - virtual analog czy analog?
tak jestem szczęsliwym posiadaczem gdyż sam go robiłem za wielka pomoca kolegi do którego adam dał ci kontak:),moja wersja jest podstawowa 1 sid + 1 core ale niedługo już będzie rozbódowana do 2 sidów:) co mi da stereo,programowac sobie możesz na kilka róznych sposobów min albo przez program jsynthlib lub z poziomu panela instrumentu,
czyli im więcej sidów tym większa polifonia...?
Witam.
Oscylatory nie są cyfrowe?
Ogólnie MIDIbox SID V2 prezentuje się całkiem nieźle, ale nie wiem skąd te SIDy wziąć. Macie jakieś pomysły, czy tylko stare C64 na allegro/ebay?
Csdis, mógłbyś zdradzić jaki jest mniej-więcej koszt budowy modułu SID i Core? Na stronie MIDIbox podane są jedynie zagraniczne ceny.
Przy okazji: MIDIbox FM Synth (OPL3) też jest dość interesujący - skoro MIDIbox jest modularny to można chyba wykorzystać moduł Core od MIDIbox SID?
Witam.
Ogólnie MIDIbox SID V2 prezentuje się całkiem nieźle, ale nie wiem skąd te SIDy wziąć. Macie jakieś pomysły, czy tylko stare C64 na allegro/ebay?
Csdis, mógłbyś zdradzić jaki jest mniej-więcej koszt budowy modułu SID i Core? Na stronie MIDIbox podane są jedynie zagraniczne ceny.
Przy okazji: MIDIbox FM Synth (OPL3) też jest dość interesujący - skoro MIDIbox jest modularny to można chyba wykorzystać moduł Core od MIDIbox SID?
Witam.
Przy okazji: MIDIbox FM Synth (OPL3) też jest dość interesujący - skoro MIDIbox jest modularny to można chyba wykorzystać moduł Core od MIDIbox SID?...
Moja wersja ok 200pln z tym że kupowałem nazwijmy to kity do montazu w lutowanie przycisków montaz prowizorycznej obudowy bawiłem się juz sam ,mozesz miec sida złożonego tylko modułów core i sid ale sterwoanie wtedy tylko z poziomu komputera jest mozliwe(bardzo przyjemnie zresztą i przejżyście),z tego co mi wiadomo to core jest podstawą do budowy chyba wszystkich urządzęń z rodziny midibox,aha niestety sidy tylko w coomodrkach i wystrzegaj sie tych o numerze 65...bo podobno bardzo szumią szukaj tych z sidem 8580.
Skrobnij do mnie na maila ze swoim numerem gg to wyjasnię więcej szczegułów.
To jak to jest: 1000-1200 z panelem profesjonalnym czy bez?
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
czyli im więcej sidów tym większa polifonia...?...
1 modół sid oznacza że możesz grać jednym brzmieniem na jednym kanale midi,polifonia jest chyba 4 albo 8 głosowa(dokładnie nie wiem bo nie sprawdzałem nigdy pod tym kątem do końca)i i 1 sid =mono.
Jeden sid ma 3 oscylatory. Na jednym sidzie można grać albo 1 barwą składającą się z 3 oscylatorów, albo podzielić klawiaturę na strefy i grać mniejszą ilością oscylatorów dla każdej strefy.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
Chcą c mieć większą polifonię, przy zachowaniu 3 oscylatorów na głos - należy dołożyć więcej sidów. Mówię o MBSID v2.
Na www.ucapps.de znajduje sie opis klonowania TR-808. Nie taki diabeł straszny.... choć kwestia dobrze wyglądającego panelu jest dla mnie ciężka (głównie finansowo). To zawsze parę stuwek dodatkowo.
...To jak to jest: 1000-1200 z panelem profesjonalnym czy bez?...
Witam
Z panelem ... kompletne urządzonko , choć jeszcze nie wiem jak będzie wyglądało w 100% . Zdaje się , ze boki będą drewniane.
[addsig]
Witam
Z panelem ... kompletne urządzonko , choć jeszcze nie wiem jak będzie wyglądało w 100% . Zdaje się , ze boki będą drewniane.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...