Focusrite LiquidMix

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Master
Re: Focusrite LiquidMix

Post autor: Master » piątek 18 sty 2008, 23:23

powiem szczerze ... według mnie , wiekszosc z nas wali na PAŁE ! przysłuchiwałem sie tym samplom kilka razy , kazdy z nich jest akceptowalny , powiem wiecej Brzmi SUPER lub bardzo dobzre , ciezko jest sie do czegos przyczepic , chociaz owszem w dwóch lub trzech przypadkach jestem pewnien ze rozpoznałem własciwie LM ... ale reszta . ... ne znam nikogo kto by trafił 100 % , wczoraj siedzielismy w studio , kolega ktory nazywa siebie znawcą sprzetu , miał wynik 75 % 45 % na korzysc LM ... zreszta szczeka mu opadła nisko po tym tescie .

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » sobota 19 sty 2008, 01:05

...powiem szczerze ... według mnie , wiekszosc z nas wali na PAŁE ! przysłuchiwałem sie tym samplom kilka razy , kazdy z nich jest akceptowalny , powiem wiecej Brzmi SUPER lub bardzo dobzre , ciezko jest sie do czegos przyczepic , chociaz owszem w dwóch lub trzech przypadkach jestem pewnien ze rozpoznałem własciwie LM ... ale reszta . ... ne znam nikogo kto by trafił 100 % , wczoraj siedzielismy w studio , kolega ktory nazywa siebie znawcą sprzetu , miał wynik 75 % 45 % na korzysc LM ... zreszta szczeka mu opadła nisko po tym tescie . ...

Masz racje , jedyne co mozna stwierdzic to to czy Ci sie cos podoba czy nie . celowanie ktory jest oryginał a ktory LM, w ogole nie wchodzi w rachube to jest raczej FART ...tylko i wyłacznie , trzeba by znac te urzadzenia aby sie wypowiadac , a tak to celowanie jak to nazwałes na pałe , wypowiedzi typu , u trfaiłem w 70 % rozpoznaje prawdziwe sprzety - jestem zajefajny ... troche mnie rozsmieszają .

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 19 sty 2008, 01:29

dlaczego Cie rozsmieszaja?

Zrobilem ten test z dobra wola - a cos co okreslalem Liquidem - brzmialo, zbyt łopatologicznie - zbyt jasno - zbyt gotowo.... jesli to byla autosugestia to niezawiniona.

Nie zmienia to faktu, ze to bardzo okazyjne cenowo i chyba przydatne urzadzenie

A zmiany kierunku komentarzy (najpierw be, a pozniej hura) naglej zupelnie nie rozumiem

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 19 sty 2008, 10:27

...dlaczego Cie rozsmieszaja?

Zrobilem ten test z dobra wola - a cos co okreslalem Liquidem - brzmialo, zbyt łopatologicznie - zbyt jasno - zbyt gotowo.... jesli to byla autosugestia to niezawiniona.

Grembo ... z całym szacunkiem , ale piszesz jakieś tzw. pierdolety ..

osobiscie myslałem ze troche podkolorowali ten test wiec porownałem Drawmer 1960 z LM , jesli bedziesz miał sposobnosc zrób to samo , to dosyc harakterystyczny kompresor ... i LM oddaje jego harakter bardzo , bardzio wiernie . Jest tam na prawde wiele symulacji zrobionych doskonale , nie testowałem wszystkich poniewaz nie mam na to czasu i korzystam tylko z tych wtyczek ktore sa mi znane. ale nie omieszkam przy sposobnosci porownac LM z innymi sprzetami .

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 19 sty 2008, 10:42

...Czy kompresory softwarowe np(tracks albo psp)bardzo odstają od liquid mixa?
Czy jest duża różnica pomiędzy liquid mixem a softwarem?...

Chyba masz na mysli T-Racks , IMHO ... porazka na całej linji , zaczynajac od kompresora na EQ konczac, ale to moje zdanie . Jesli chodzi o PSP
korzystam tylko z ich nowego Limitera...posiadam takze Vintyge W.

nie mozna porownywac tych wtyczke do LM, poniewaz one nie symuluja konkretnego sprzetu , LM mozna porownac do UAD-1 lub Duende ,
Kazde z tych kart ma swoje zalety i wady .

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » niedziela 20 sty 2008, 00:50

Groover, a co to za strach przed uderzeniem w pierś?
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

TeeR

Post autor: TeeR » niedziela 20 sty 2008, 12:43

Ja za to miałem wynik dokładnie odwrotny :) w 30% wolałem brzmienie Liquid Mix a w 70% je rozpoznałem . Nie wiem czy słyszę więcej , czy to poprostu przypadek. Zeby było to wiarygodne musiałbym zrobić test po kilku dniach bo podejrzewam , że część odpowiedzi pamiętałbym z pierwszego. Tak czy siak LM brzmi naprawdę świetnie i jesli nawet są róznice ( bo napewno są ) To jest to świetne urządzenie warte swojej ceny.
...

Też miałem wynik 30/70.

Troszkę przykro musi być twórcom LM, że większość osób to brzmienie, które im się nie podoba przypisuje ich produktowi. Ale ten sam sie dzielnie broni.
Jak dla mnie to jestem na tak!

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » niedziela 20 sty 2008, 13:10

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:58 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » czwartek 13 mar 2008, 09:52

jednym się podoba innym nie, w każdym razie pojawił się mniejszy brat

liquid_mix_technology_become_even_more_accessible/

pozdro.
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 13 mar 2008, 12:50

w każdym razie pojawił się mniejszy brat

liquid_mix_technology_become_

Hehe, gdy robilem test LM dla EiS, w jednym ze zdan napisalem, ze lepiej byloby obnizyc cene urzadzenia i wyprodukowac wersje bez LCD i bez pokretel/przyciskow, sterowana tylko z pozycji wtyczki, co jest zdecydowanie bardziej przejrzyste, a i produkt bylby przez to tanszy. To zdanie zostalo chyba usuniete, jako niewiele wnoszace do testu.

Jak widac, bylo prorocze

Tylko po co ograniczenie do 16 sladow mono? Znowu jakis debilny marketing.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ