Jaką myszkę wybrać do studia

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Monsun
Re: Jaką myszkę wybrać do studia

Post autor: Monsun » sobota 08 wrz 2007, 19:32

Tez polecam myszki dla graczy np Logitechy z serii MX mam 5 letniego MX500 chodzi bez zarzutu do tego podkladka szmaciana dla graczy QCK Steel format mniej wiecej kartki a4 bardzo wygodnie sie na tym pracuje.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 08 wrz 2007, 20:02

...sterowniki z faderami nie do konca ze wzgledu na zbyt mala podzialke(512 stopni to niezbyt dobra ale juz 1024 byloby ok tak mi sie wydaje.....)...

wielkoformatowe konsolety maja duuuzo mniejsza rozdzielczosc na tlumikach i jest OK...
cos sie zapedzilem z wielkosciami - faderki 60mm - 128 krokow - za malo
100mm(w tascam w ddx w yamaszce) 256 (calkiem dobrze aczkolwiek czasem brak wartosci posredniej

jakas cyfrowa sony ma bodajrze 512 i to juz jest ok - i pewnie te ma wiekszosc wielkoformatowych

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » sobota 08 wrz 2007, 20:09

jakas cyfrowa sony ma bodajrze 512 i to juz jest ok - i pewnie te ma wiekszosc wielkoformatowych...

Jedna Sony mycha mini do laptopów mi się podoba, ale widziałem ostatnio na allegro identyczną innej firmy i już nie jestem pewien czy ta która mi się podobała nie była przypadkiem tylko w teorii produktem Sony. Taka mała, czarna, z podświetleniem na pomarańcz/czerwonym.

Kumpel ma takiego mini mouse'a właśnie firmy Logitech i mimo że mam łapę jak bochen chleba to pracowało mi się na niej zaskakująco wygodnie!

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » sobota 08 wrz 2007, 20:28

Hej, chyba znalazłem coś fajnego:

http://www.sweetwater.com/store/detail/AlphaTrack

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » sobota 08 wrz 2007, 23:40

Jak dla mnie to bombową myszą jest taka malutka do laptopa, ładnie wyprofilowana i bardzo lekka.Precyzyjna-i oto chodzi:)pracuje się bardzo wygodnie i o to chodzi:)
www.studiodapson.freehost.pl

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » niedziela 09 wrz 2007, 01:10

...Jak dla mnie to bombową myszą jest taka malutka do laptopa, ładnie wyprofilowana i bardzo lekka.Precyzyjna-i oto chodzi:)pracuje się bardzo wygodnie i o to chodzi:)...
o matko... bez urazy ale dla mnie to najgorsze badziewie jakie wymyślono. Nie leży w ogóle w ręku, jest stanowczo za lekka, trąci plastikiem z km a z precyzyjnością nie ma nic wspólnego.
Jak potrzebuje u kogoś naprawić laptopa i częstuje mnie taka mini myszą, to wyjmuję swoją zapasową. Dla mnie z urządzeniami którymi mam się posługiwać jest tak jak z aparatem fotograficznym - musi mieć swoją wagę i leżeć w ręku odpowiednio.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 09 wrz 2007, 13:28

zdecydowanie wole touchpada albo zwykla mysz - te mikro to porazka i nadgarstek wysiada momentalnie - chyba ze jest bardzo bardzo plaska.....

monk fajna ta zabaweczka i ma konkretny fader - czyzbym tam widzial ribbona??ciekawe do czego??:))) (pewnie przesuwanko obrazu - super) jeszcze brak tylko pokretla i byloby super sprawa.......

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » niedziela 09 wrz 2007, 14:35

...zdecydowanie wole touchpada albo zwykla mysz - te mikro to porazka i nadgarstek wysiada momentalnie - chyba ze jest bardzo bardzo plaska.....

Wydaje mi się że to już kwestia osobistych upodobań i najlepiej mysz micro przetestować jak się ma okazję przed zakupem - bo jak widać zdania są podzielone. Ja touchpada np nie cierpię i to szczerze, a nie by było "nie lubisz mojego to ja nie lubię twojego" (tak tak wiem napisałeś że mając do wyboru, a nie lubisz, wiadomo ocb..).

monk fajna ta zabaweczka i ma konkretny fader - czyzbym tam widzial ribbona??ciekawe do czego??:))) (pewnie przesuwanko obrazu - super) jeszcze brak tylko pokretla i byloby super sprawa..........

Szkoda tylko że trochę droga Ribbon?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 09 wrz 2007, 19:09

nooooo
to cudo nad napisem frontier :)))) - spoko

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » niedziela 09 wrz 2007, 19:19

...nooooo
to cudo nad napisem frontier :)))) - spoko...

To coś w stylu tego cudaka co jest w lapsach Toshiby, nie? Wygodne to to? Coś w stylu touchpada? Nie bawiłem się nigdy..

ODPOWIEDZ