Polska Eurowizja 2007

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:
Re: Polska Eurowizja 2007

Post autor: Mayewsky » niedziela 04 lut 2007, 14:42

...Niezgadzam sie.
To świetnie przemyślane piosenki i adresowane do konkretnych odbiorców
jeśli chodzi o fałsze to napewno nikt nie fałszował no wiadomo są pewne niedociągniecia ale wszystko w ganicach normy człowiek to nie maszyna.
Moim faworytem była Hania Stach Świetna piosenka, ntomiast Bracia Molędowie fajne głosy nawet bardzo ale brak pomysłu to już kiedyś było,
moda na bysbandy już dawno minęła.
Kurde szkoda że Hania nie wygrała.
Pozdrawiam.
Andrzej G...

No wybacz. Jak nie slyszales fałszów to ja nic nie poradze. MNie az bolalo momentami. A ten z dlugimi wlosami rockman'ala jak pod koniec ciagną górke to myslalem ze kupe zrobi zaraz. Tak to brzmiało i wygladalo.

Jedyni którzy zaspiewali ładnie - IMHO oczywiscie - to te dwa Molendy, no ale oni z kolei mieli taki kawalek, ze az dziw ze ich dopuszczono z prawie plagiatem do eurowizji.

A tak na marginesie ... od artystow takich jak ci co byli, coto po szkołach i co to ich zapędowska wywyższa powinnismy oczekiwac większego poziomu. Fałszów nie mozna tłumaczyc ludzkimi potknieciami, a jak sie nie ma na tyle skali aby wziąc górke to sie jej nie bierze. Skoro ci artysci krotykują np. Mandaryne (zreszta słusznie) za spiew, to niech pokaza ze potrafia spiewac sami.
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » niedziela 04 lut 2007, 14:46

ten czarny kolo to tylko od wstawek tam był Równie dobrze ja mógłbym nim być

Ten czarny kolo akurat bardzo dobrze spiewa, wystarczy posluchac (oczywiscie niekoniecznie tego utworu).

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » niedziela 04 lut 2007, 14:52

Ogólnie dziadostwo.
Mnie rozbawiły panienki z wykształceniem muzycznym. Szkoda że w ich kompozycjach w ogóle tego nie było słychać. Za to napinały się lepiej, niż panowie na zawodach strong man.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
Polifonik

Post autor: Polifonik » niedziela 04 lut 2007, 15:05

Krytykiem być nie jest łatwo , uzasadniona krytyka jest w porządku ale co gdy mamy pretensje do całego świata,-to chyba się nazywa pesymizm.Nie nazywajmy człowieka głupim dlatego że słucha innej muzyki.Poziom dyskusji należy podnosić ,a nie ściągać na niziny kultury. Co do samego konkursu-podzielam zdanie Pana Jacka Cygana że zabrakło tutaj promowania naszego pięknego ojczystego języka.
[addsig]

ratio

Post autor: ratio » niedziela 04 lut 2007, 15:25

...Ogólnie dziadostwo.
.................................................................

CZy nie ma osoby która by nie krytykowała ciekawe??
Może któryś z szanownych krytków sam wyprodukuje piosenke do eurowizji i ją zaśpiewa. niektóży są neutralni w stosunku do zespołu który zakwalifikował się do eurowizji, a może dlatego że wygrał???
Mnie się podobało i tyle, owszem był wykonawca może nawet kilku którzy nie przypadli mi do gustu - ale poco pisać że to dziadostwo, przecież każdy się starał i chce jak najlepiej reprezentować nasz kraj.
Więkrze kontrowersje wzbudzili u mnie prowadzący a raczej prowadząca-
myśle że Ta pani prowadzi wywiady tylko ze sportowcami. Orzeszek no mógł być ale wolał bym żeby prowadził Sierocki i znana Polska gwiazda np.E Górniak.

Pozdrawiam.
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 04 lut 2007, 15:29

to co zaobaczylem na koniec bylo zenujace......ale jak chcecie bronic to broncie tylko po co sie osmieszac......

eurowizja jest systematycznie bojkotowana co widac po artystach i poziomie "muzyki" wiec nie ma sie co dziwic ze poziom jest zaden

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » niedziela 04 lut 2007, 15:32

...ten czarny kolo to tylko od wstawek tam był Równie dobrze ja mógłbym nim być

Ten czarny kolo akurat bardzo dobrze spiewa, wystarczy posluchac (oczywiscie niekoniecznie tego utworu)....

Nie chodziło mi że źle śpiewa...ale śpiewa tyle na tej scenie co kot napłakał

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » niedziela 04 lut 2007, 15:45

Dobrze w sumie że wygrali Jet Set. Nalezało im się juz w tamtym roku. Mieli świetny numer "Many People", Ale przegrali z tragiczną komisją, która na siłę chciała przepchać tych co spiewają po "katowicku". Teraz nie było na szczęście jury ani Wiśni.

Awatar użytkownika
Mrzygłód
Kontakt:

Post autor: Mrzygłód » niedziela 04 lut 2007, 16:04

ale wolał bym żeby prowadził Sierocki

a mi sie wydaje... za pan Marek i koledzy z redakcji Muzycznej to powininni juz odpuscic, bo polska piosenka w duzej mierze z jego moze nieswiadomej winy wyglada tak, jak na tym koncercie.
Pora wymienic kadry i przewietrzyc klimat, bo inaczej jeszcze 20 lat Wilki beda graly w kolko to samo z playbacku w TV i Hania Stach bedzie myslala ze jest znana piosekarka a przytup bedzie na topie.
TVP ma duza sile i powinno promowac fajne rzeczy a nie syf ktory jest fajny tylko dla Phi Redakcji Muzycznej i czytelnikow faktu.

nie bez racji moj kolega powiada, ze jedna z roznic pomiedzy Anglia a Polska jest taka, ze tam naczelnym DJem jest Pete Tong,
a Polski DJ od 30 lat to Sierocki... ... plakac sie chce

Awatar użytkownika
JanC

Post autor: JanC » niedziela 04 lut 2007, 16:23

Ja tam jednak odważę się bronić poziomu tegorocznego...
Było dużo lepiej niż w zeszłym roku, już choćby nie ma porównania pomiędzy tegoroczną piosenką Zestawu Odrzutowców a zeszłoroczną.
Można mieć pretensje że nic oryginalnego nie było, Mollędowie to typowy boysband, JetSet to Nelly Furtado, Vino to James Plant czy jakmutam...
Ale poziom wokalny naprawdę niezły, ja fałszów nie słyszałem a wykształcenie w tym kierunku mam :P
Wykształceni muzycy w tej stawce zaprezentowali się źle, bo o ile kunszt wykonawczy Hani i Button Hackers jest na wysokim poziomie, to te dwie piosenki nie potrafiły wciągnąć, brakowało melodii, a to w popowym konkursie niewybaczalne. Nie wystarczy groove i wokalizy...
Natasza powinna była wygrać, bo to była piosenka z charakterem, choreografia zgodna z tym charakterem i ogólnie najbardziej organiczne mi się to wydawało.
Jet Set oceniam pozytywnie, na drugim miejscu ze szwedzkimi emerytami ;) których w krytyce nie uwzględniam, bo nie uznaję ich uczestnictwa w polskich eliminacjach ;) Jet Set niby też nie stąd, ale tu robią karierę i jednak mają cechy polskości ...

Reasumując, jak na ten konkurs i tą stylistykę, było naprawdę nieźle i nikt mi nie powie że Jet Set to większy wstyd niż Ich Szescioro ;)

ODPOWIEDZ