...No niestety, test testami... najlepszym testem są opinie ludzi na forach po 10latach ;]
Obecnie sam staje przed wyborem cena/model/jakość - wiadomo, wydać mało kupić dobrze. Mam swoje typy no ale test to test, czasami warto poczytać jak inni monitory oceniają.
...
Wg mojej opini właśnie Ty się zaliczasz do osób które warto słuchać na tym forum. Podziel się informacją co kupujesz (i do czego).
Test 26 zestawów monitorów
Re: Test 26 zestawów monitorów
a czy jest w Polsce sklep, w ktorym mazna "nausznie" porownac Eventy TR8, Fostexy PM 1, Genelc 8020A i te Samsony Rubicon r6a?bo ja tez planuje zakup od dluzszego czasu, i czytam i czytam ale chyba bez posluchania nic z tego nie bedzie...
www.myspace.com/piotrbanaszek
Re: Test 26 zestawów monitorów
Testy, jak testy. Są pisma (dla ułatwienia dodam, że komputerowe), gdzie w kategorii kart dźwiękowych wygrywają SoundBlastery.
Te Samsony mają wysokotonowe głośniki wstęgowe. I o ile tego konkretnie modelu monitorów nie słyszałem, o tyle mogę się przyznać, że uwielbiam wstęgi! Czy to w studyjnych Adamach, czy w audiofilskich Elacach.
...
Piotrek a czy myslisz, ze zmixowany material na wstegowych glosnikach, na gwizdkowych bedzie brzmial tez poprawnie ?

Te Samsony mają wysokotonowe głośniki wstęgowe. I o ile tego konkretnie modelu monitorów nie słyszałem, o tyle mogę się przyznać, że uwielbiam wstęgi! Czy to w studyjnych Adamach, czy w audiofilskich Elacach.
...
Piotrek a czy myslisz, ze zmixowany material na wstegowych glosnikach, na gwizdkowych bedzie brzmial tez poprawnie ?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.