Test 26 zestawów monitorów

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
EMD
Re: Test 26 zestawów monitorów

Post autor: EMD » piątek 17 lis 2006, 08:02

...No niestety, test testami... najlepszym testem są opinie ludzi na forach po 10latach ;]

Obecnie sam staje przed wyborem cena/model/jakość - wiadomo, wydać mało kupić dobrze. Mam swoje typy no ale test to test, czasami warto poczytać jak inni monitory oceniają.
...

Wg mojej opini właśnie Ty się zaliczasz do osób które warto słuchać na tym forum. Podziel się informacją co kupujesz (i do czego).

Awatar użytkownika
Piotruś

Post autor: Piotruś » sobota 03 lut 2007, 12:02

a czy jest w Polsce sklep, w ktorym mazna "nausznie" porownac Eventy TR8, Fostexy PM 1, Genelc 8020A i te Samsony Rubicon r6a?bo ja tez planuje zakup od dluzszego czasu, i czytam i czytam ale chyba bez posluchania nic z tego nie bedzie...
www.myspace.com/piotrbanaszek

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 03 lut 2007, 15:46

Testy, jak testy. Są pisma (dla ułatwienia dodam, że komputerowe), gdzie w kategorii kart dźwiękowych wygrywają SoundBlastery.

Te Samsony mają wysokotonowe głośniki wstęgowe. I o ile tego konkretnie modelu monitorów nie słyszałem, o tyle mogę się przyznać, że uwielbiam wstęgi! Czy to w studyjnych Adamach, czy w audiofilskich Elacach.

...
Piotrek a czy myslisz, ze zmixowany material na wstegowych glosnikach, na gwizdkowych bedzie brzmial tez poprawnie ?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

ODPOWIEDZ