Ostatnia deska ratunku...

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Ostatnia deska ratunku...

Post autor: grembo » środa 12 lip 2006, 16:51

czyli roznice dotycza jedynie zastosowanych przetwornikow - reszta zostaje ta sama...

tzn wniosek, moze bledny, wysnulem ze specyfikacji na ich stronie:

dla Fireface 400:

Dynamic range AD: 110 dB RMS unweighted, 113 dBA
THD AD: < -110 dB (< 0.00032 %)
THD+N AD: < -104 dB (< 0.00063 %)
Crosstalk AD: > 110 dB

Dynamic range DA: 110 dB RMS unweighted, 112 dBA (unmuted)
THD DA: < -100 dB (< 0.001 %)
THD+N DA: < -97 dB (< 0.0014 %)
Crosstalk DA: > 100 dB

dla Fireface 800:

Dynamic range AD: 109 dB RMS unweighted, 112 dBA
THD AD: < -110 dB (< 0.00032 %)
THD+N AD: < -104 dB (< 0.00063 %)
Crosstalk AD: > 110 dB

Dynamic range DA: 116 dB RMS unweighted, 119 dBA (unmuted)
THD DA: < -103 dB (< 0.0007 %)
THD+N DA: < -100 dB (< 0.001 %)
Crosstalk DA: > 110 dB

tak jak dla AD - roznica to jedynie jeden decybel
tak juz dla DA - roznica znaczna - 6 db

chociaz i tak to co jest mi w zupelnosci by wystarczalo (choc producent emu chwali sie ze emu 1212m ma 123db?!) , gdyz mnie zalezy na meteringu i stabilnosci, oraz wlasnie na tym serwisie. Gdy moj kolega kupil ff800, sam szef, na jego lament, odpisal mu zeby odinstalowal SP2 w windows (nie bylo jeszcze wtedy poprawki windowsowskiej do tego "spowalniacz" firewire)

A co do powaznego traktowania przez f-my.
My uzytkownicy EMU,M-audio i innych jestesmy anonimowi, ale niektroe z f-m bardzo powaznie traktuja swoich klientow.

Ostatnio jeden kolega, po dlugim namysle zakupil karte Metric Halo (tylko MAC - dla niezorientowanych cenowy highend w stylu RME,Motu - dalej sa juz apogee i duuuuzo pozniej Mytek czy DCS).
Otoz zamowil ja w angielskim (tam pracuje) sklepie internetowym, nastepnego dnia - jeszcze przed dostawa dostal list od f-my Metric Halo (musial im sklep nadac ze ktos zakupil ich sprzet za 700 funciakow za 2 kanaly (!)) ze dziekuja mu za zaufanie, za zakup karty, ze zawsze moze liczyc na indywidualne potraktowanie przez serwis i w razie jakis problemow (ze sprzetem, sklepem internetowym, serwisem, uzytkowaniem, konfiguracja) ma pisac od razu i bez namyslu prosto do nich. Pewnie wyslal to automat, ale czyz to nie jest mile? a czasach konsumpcji i anonimowosci?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 12 lip 2006, 17:03

tak jak dla AD - roznica to jedynie jeden decybel
tak juz dla DA - roznica znaczna - 6 db
wedlug tego co mowi support z RME (juz nie pamietam ktory, chyba Matthias Carstens), FF800 jest troche lepszy od 400 w torze audio

Ostatnio jeden kolega, po dlugim namysle zakupil karte Metric Halo (tylko MAC - dla niezorientowanych cenowy highend w stylu RME,Motu - dalej sa juz apogee i duuuuzo pozniej Mytek czy DCS).
Otoz zamowil ja w angielskim (tam pracuje) sklepie internetowym, nastepnego dnia - jeszcze przed dostawa dostal list od f-my Metric Halo (musial im sklep nadac ze ktos zakupil ich sprzet za 700 funciakow za 2 kanaly (!)) ze dziekuja mu za zaufanie, za zakup karty[...]

Heh, jak napiszesz do Mytek Digital do Jurewicza, to tez odpowie. W dodatku po polsku :)))
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 12 lip 2006, 18:42

raczej takie cos za cos :)

wejscie lepsze w ff400 - wyjscie w ff800

petersky

Post autor: petersky » środa 12 lip 2006, 18:52

Od kilku godzin testuje EMu1212. Jak narazie jestem bardzo zadolony - ba nawet wiecej :) Super sprawa że mozna podpiąć DSP jako normalną wtyczkę. Brzmi wszystko super. Nic sie nie przycina, nic nie szeleści. Nie zapeszam ale jest git. Wielkie dzięki wszystkim którzy z zaangażowaniem pomogli mi dokonać wyboru!

Pozdrawiam
Petersky

www.petersky.com
www.myspace.com/peterskymusic

ODPOWIEDZ