Najbardziej naturalny/najlepszy pogłos do wokalu

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Najbardziej naturalny/najlepszy pogłos do wokalu

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 06 gru 2009, 01:05

...BTW jakby ktos chcial zestaw impulsow z, to tutaj jest kolejna witryna z probkami....

...Joachim mam do Ciebie pytanie, np poruwnujac reverb z lexa mx200 lub UADRealverbpro z kopia impulsowa (Waves IR1) z systemu tc 6000 co wypada lepiej? Powownywalem te impulsy z moimi reverbami noi zamurowalo mnie jak ulyszalem odpowiednik impulsowy tc 6000:) Bardzo chcialbym poznac twoje zdanie na temat jakosci skopiowanych poglosow przez IR1, noi oczywiscie jesli mialbys do wyboru Lexa mx200 lub Uada albo rVerb waves i na koncu odpowiednik impulsowy tc 6000, co bys wybral? Sory ze marudze ale bardzo jestem ciekaw twojej opini:)

Pozdrawiam.

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 06 gru 2009, 01:20

...Joachim mam do Ciebie pytanie, np poruwnujac reverb z lexa mx200 lub UADRealverbpro z kopia impulsowa (Waves IR1) z systemu tc 6000 co wypada lepiej?

Nie wiem, żadnego z nich nie używam.

Tak się składa, że akurat Realverbpro użyłem w tym tygodniu pierwszy raz od kilku lat tylko dlatego, że miałem szybką ale dużą robotę, nie było czasu na zabawe z hardware, wszystko robiłem wtyczkami, w miksie miałem łącznie 8 pogłosów, z tego większość, to były TC VSS3 i DVR2 (czyli te algorytmy, które są w także TC System 6000). Mocy w TC już brakło, więc na jakieś efekty specjalne włączyłem ten jeden pogłos z UAD-a i coś tam w nim ukręciłem.

MX200 to nie jest pogłos z wysokiej półki.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » niedziela 06 gru 2009, 16:32

Jak dla mnie Reverby w Cubase 5 są znakomite.

ODPOWIEDZ